1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Ziya Selçuk Kemalistlere Göz Kırpmaya Devam Ediyor!
Ziya Selçuk Kemalistlere Göz Kırpmaya Devam Ediyor!

Ziya Selçuk Kemalistlere Göz Kırpmaya Devam Ediyor!

​​​​​​​Korona virüs sebebiyle uzaktan eğitim için canla başla çalışan Milli Eğitim Bakanlığı personeli yine benzer konulardan dolayı kendi bakanları tarafından eleştirildi, destek görmedi.

24 Mart 2020 Salı 00:39A+A-

HAKSÖZ HABER

Korona virüs sebebiyle okulların uzaktan eğitime geçmesi için Milli Eğitim Bakanlığının ilgili birimleri yaklaşık 10 gündür canla başla çalışarak, bugünkü ilk eğitimleri yayınladılar.Altyapı sıkıntıları, ders içerikleri, derslerin aralarında verilen etkinlikler ve hatta dersleri veren öğretmenlere kadar her şey eleştirildi. Kimileri zıvanadan çıkıp ahlaksızlık yaparken, kimileri yapıcı eleştiriler yaptılar. Tabii ki eleştirinin olmasından daha normal bir şey olamaz.

Bakan Selçuk, Başörtülü Öğretmene Hakarete Sessiz!

Bu eleştiriler karşısında Milli Eğitim Bakanının tutarlı, halkının ve mensubu olduğu partinin değerlerine sahip çıkması beklenirken, Bakan Selçuk yine aynı refleksleri göstererek Kemalist zihin dünyasına tek kelime etmeden, onların eleştirilerini destekler açıklamalar yaptı.

Bir televizyon kanalındaki Başörtülü öğretmene yapılan hakaretleri görmeyen Bakan Selçuk, Adnan Menderes’in idam görüntülerine dönük eleştirileri dikkate alarak, tekrardan safının hangi ideolojiden taraf olduğunu göstermiştir. Bugüne kadar ara ara ısıtılarak kafatasçılar tarafından gündeme getirilen ant meselesinde, 10 Kasım ayinleri ile ilgili görüntüler hakkında tek kelime etmeyen Ziya Hoca bugün de başörtüsü ile ilgili hakaretleri görmezden gelerek Kemalistlere göz kırpmaya devam etmiştir.

Bu Görüntülerde Pedagojik Olmayan Ne var?

''Bir haftada üç yeni kanal kurup içeriklerini hazırlamak için ben ve ekibim büyük bir gayretle çalıştık. Dersleri merkez alarak yüzlerce çekimin tamamını kontrol ettik. Bu yoğun süreçte üzülerek ifade ediyorum ki, görev dağılımında kendilerine güvenerek denetleme ihtiyacı duymadığım ekibin hazırladığı etkinlik saati görüntülerini ben de onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum. Nasıl ki okullarımızdaki içeriklere hassasiyet gösteriyorsak yayınlara da göstereceğiz. Hepimiz için yeni ve zorlu bir süreç. Bu konuda sizlerin de anlayışınızı rica ederim. Gözden kaçırdığım bir kaç dakikalık bir görüntünün üzerine titrediğim sisteme verdiği zararı konuşuyor olmanın ne kadar rahatsız edici olduğunu anlatamam." şeklinde açıklama yaparak, kendi personelinin çabasını elinin tersi ile yok sayan Selçuk’un beğenmediği görüntüler ile ilgili olarak muhafazakar camiadan birçok destek geldi. Görüntülerde darbeciler tarafından derdest edilen Adnan Menderes'in son anları anlatılmaktadır. Başbakan Menderes'e mizansen bir mahkemede idam kararının verilmesi ve idam sehpasındaki asılma anı kısa bir çizgi film olarak verilmişti.

“Oyunlardan, sosyal medyadan, akşam haber bültenlerinden, gündüz kuşağı saçmalıklarından fışkıran kan, şiddet ve pislik pedagojiye uygun. Çünkü trilyon dolarlık sektörler. Ama masum bir kaç kare idam sehpası görüntüsü uygun değil. Çünkü orada sol/kemalizmin utancı Menderes var.” diyerek idam görüntülerini günlük televizyon programları ile karşılaştıran Aydın Ünal, vesayet sisteminden kurtulamayan bakanlığı eleştirdi.

Benzer eleştirileri Memur-Sen Başkan ve yardımcıları da sosyal medya hesaplarından aşağıdaki şekilde yaptılar.

0-002.jpg

mn6.jpg

2-171.jpg

3-131.jpg

4-102.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum