1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Zerdari Ladin Operasyonunu Biliyordu
Zerdari Ladin Operasyonunu Biliyordu

Zerdari Ladin Operasyonunu Biliyordu

Pakistan Yüksek Mahkemesi'nden Zerdari'ye yurtdışı yasağı konulması için meclise bir dilekçe gönderdiği bildirildi.

31 Ağustos 2013 Cumartesi 14:29A+A-

Mahkeme yetkilileri, Pakistan Yüksek Mahkemesi'nin hükümete Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari'ye yurt dışı yasağı getirmesi talebiyle bir ihbarname yolladığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Zerdari'nin görev süresi 8 Eylül'de sona eriyor.

Dilekçe sahibi mahkeme, 'ABD güçlerinin El Kaide liderini öldürdüğü operasyonun yapılacağını biliyordu' diyerek bu operasyondan dolayı da yargılanması gerektiğini söyledi.

Zerdari'nin, elindeki bilgileri orduyla paylaşmadığı için yargılanacağı belirtildi. İstek, Yüksek Mahkemenin iki farklı yargıcı tarafından yapıldı.

incanews'te yer alan habere göre, mahkeme, El Kaide liderinin Abottabad'da öldürülmesiyle sonuçlanan operasyondan sorgulanmadıkça Zerdari'nin yurt dışına çıkmasını engelleyen bir karar alması için meclise başvurdu.

Pakistan asıllı bir Amerikalı olan Mansur İcaz, Cumhurbaşkanı Zerdari'nin Pakistan'ın eski ABD büyükelçisi Huseyin Hakkani'den Amerikan ordu liderlerine Obama yönetiminin Bin Ladin'in öldürülmesi olayına ilişkin ordunun dikkatlerini kaydırma hususunda kendisine yardım etmesi için bir not göndermesini istediğini söylemişti.

Pakistan, çok sayıda Küresel Cihat lideri'nin ABD tarafından öldürülebilmesi için istihbarat sağlamakla suçlanıyor.

HABERE YORUM KAT