1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. 'Zargeliler Köylerinde PKK Kampı İstemiyor'
'Zargeliler Köylerinde PKK Kampı İstemiyor'

'Zargeliler Köylerinde PKK Kampı İstemiyor'

Zargeli köyü sakinleri, Zargeli'de PKK kamplarının bulunduğunu teyit ederek, bu kampların sivil yerleşim yerlerinden uzaklaştırılmasını talep etti.

09 Ağustos 2015 Pazar 16:26A+A-

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, PKK kamplarının bulunduğu Zargeli köyü sakinlerini kabul etti.

Barzani'nin başkanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, toplantı Barzani'nin Erbil'e bağlı Selahaddin ilçesinde bulunan makamında gerçekleşti. 

Açıklamada görüşmedeki konuşmaları aktarılan köylüler, Zargeli'de PKK kamplarının bulunduğunu teyit ederek, bu kampların sivil yerleşim yerlerinden uzaklaştırılmasını talep etti. 

"Hayati tehlikeleri söz konusu olduğu için birçok defa PKK'nın köylerinden uzak durmasını istediklerini" belirten köylülerin, "Maalesef PKK, bu çağrılarımıza kulak vermedi. Hiçbir zaman hayatımızın güvence altında olduğunu hissetmedik. Önümüzde iki alternatif var: Hayatımızın güvence altına alınması için PKK'nın kamplarını en kısa sürede sivil yerleşim alanlarından uzak bir yere taşıması gerekiyor. Aksi takdirde köylerimizi boşaltıp Kürdistan'ın bir başka köyüne ya da şehrine göç etmemiz lazım" dediği kaydedildi.

IKBY Başkanı Barzani ise konuşmasında sivillerin korunması için tüm imkanları seferber edeceklerini dile getirdi.

AA

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT