1. HABERLER

  2. HABER

  3. Zana: “Diyarbakır Filistin, Türkiye İsrail Değil!”
Zana: “Diyarbakır Filistin, Türkiye İsrail Değil!”

Zana: “Diyarbakır Filistin, Türkiye İsrail Değil!”

Leyla Zana, açlık grevi için Diyarbakır'ı seçen vekillere göndermede bulundu: “Diyarbakır Filistin, Türkiye de İsrail değil.”

17 Kasım 2012 Cumartesi 12:20A+A-

PKK ve KCK'nın başlattığı açlık grevi eylemlerine destek vermek için TBMM'deki odasında açlık grevi başlatan Leyla Zana önemli açıklamalarda bulundu.

Zana daha önce Güneydoğu'yu Filistin'e benzeten bazı BDP ve PKK'lıların aksine tam tersine bir açıklamada bulundu.

Radikal Gazetesi'nden Baskın Oran'ın aktardığına göre Zana, Güneydoğu'nun Filistin, Türkiye'nin de İsrail olmadığını söyledi.

İşte Zana'nın açıklamalarından bazıları:

"Söylenecek şey çok; şükür söz bitmedi. Ama sadece iki şey demek istiyorum. Birincisi, açlık grevi gibi insan hayatına mal olabilecek çok tatsız bir iş yapıyorsun, yapıyorsunuz. Ama sizi buna mecbur edenler utansın. İkincisi, bunu Meclis'te yapıyorsun. Çok anlamlı bir mesajdır. Her problemin TBMM çatısı altında çözülmesi gerektiğini anlatmak istiyorsun. Ama bunun bir önkoşulu var: Ezilmiş ve dışlanmışların partilerini, hiçbir koşulda, TBMM dışında tutmamak. Şimdiye dek 13 Kürt partisi kapatıldı."

"Teşekkür ederim, mesaj önemli. Ama, sırf Diyarbakır'a yığılmak iyi olmadı. Şehir alt üst oldu. Her ilde bir milletvekili olsa daha iyi olurdu. Nihayet, bölge Filistin değil, Türkiye de İsrail değil."

"Amacımız ölüm değil; olayı çatışmadan demokrasi zeminine çekmektir" diyen Leyla Zana şöyle konuştu: ""Ama tek taraflı olmuyor. Başbakan'ın anladığından emin değilim. Görünen şu ki, daha çok, önüne gelen istihbari bilgileri önemsiyor. Ama bunlar çok aldatıcı olabilir. Bu, şimdiye kadar dünyada görülmemiş kadar büyük ölçekli olay. Hindistan'da bile olmamıştı. Şiddet istemediğimizi, kendi vücudumuzu tehlikeye koyarak gösteriyoruz."

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum