1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Zaman’ın Akit Düşmanlığı Habere Nasıl Yansıtıldı?
Zaman’ın Akit Düşmanlığı Habere Nasıl Yansıtıldı?

Zaman’ın Akit Düşmanlığı Habere Nasıl Yansıtıldı?

Cumhuriyet gazetesiyle dayanışma içindeki Gülen medyasının trajikomik hallerine yeni bir örnek!

16 Ocak 2015 Cuma 13:43A+A-

HAKSÖZ-HABER

Zaman Gazetesinin bugün 6. sayfasında ilginç bir haber yer almakta. Zaman’da “‘Akit Gazetesi’nden göstericilere ateş açıldı’ iddiası” başlığıyla verilen haberin tırnak içinde ve ‘iddia’ ifadesiyle verilmiş olması yanıltmasın! Bu düpedüz bir suçlama haberi!

Doğrusu Charlie Hebdolaşan Cumhuriyet ile 2 gündür göz yaşartıcı bir dayanışma sergileyen Zaman’ın Akit’e yönelik açık bir saldırı karşısında takındığı bu tutuma ne yazık ki artık şaşırmıyoruz. Hükümet ile giriştiği kavgada akılalmaz savruluşlar yaşayan Gülen medyasının bu tür yaklaşımları maalesef sıradanlaşmış gibi görünüyor. Yine de savrulmuş ve oldukça kirlenmiş bir zihin altyapısına dikkat çekmek için bu ilginç ‘haber’in ayrıntılarına dikkat çekmekte yarar görüyoruz.

Haberin dilinde ilginçlikler diz boyu. Akit ile bağlantılı olduğu iddia edilen ama gazeteyle bir ilgisi de olmayan bir twitter hesabında Mustafa Kemal ile ilgili bir paylaşımı protesto için gazetenin önüne gelen topluluğun yaptığı şey ne? Tipik bir saldırı! Ama daha girişte saldırgan güruh şöyle sunuluyor: “Yeni Akit Gazetesi önünde önceki gece gergin anlar yaşandı. Ülkücü oldukları iddia edilen bir grup vatandaş, gazetenin sosyal paylaşım sitesinde Atatürk’e hakaret içeren fotoğraf paylaştığı gerekçesiyle Akit’i protesto etti.” Neymiş bir grup vatandaşmış!  

Devam edelim!

Bir grup vatandaş, önceki gece saat 21.30 sularında, Gazi Mustafa Kemal’e hakaret içeren paylaşımlar yaptığı iddiasıyla Yeni Akit’i protesto etmek için gazetenin Küçükçekmece’deki binası önünde toplandı. Grupta bulunan bir kişinin cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülere göre, giderek yükselen tansiyon küfürleşmeye kadar varıyor. Protestocular, gazete binasından çıkıp kendileriyle tartışan kişinin sarhoş olduğunu söyleyerek “Sarhoş Akit” şeklinde slogan atıyor. Bu sırada gazete binası taşlanıyor. Binanın cephesine isabet eden taşların çıkardığı sesler duyuluyor. Bazı göstericiler, taş atılmasına engel olmaya çalışırken bazıları da “Beyler memura gelmesin, memura gelmesin” diye çevresindekileri uyarıyor. Olayların en kritik anı ise art arda duyulan silah sesleri. Önce 3 el, daha sonra 4 el olmak üzere toplam 7 kez duyulan silah sesi de cep telefonu kamerası kaydına yansıyor. Görüntüyü çeken kişi bu sırada “Akit gazetesinden ateş ediliyor şu anda.” diye bağırıyor.”

Konu neymiş? “Gazi Mustafa Kemal’e hakaret içeren paylaşımlar” imiş! Gazi vurgusu mutlaka sizin de dikkatinizi çekmiştir! 2 gündür yoğun biçimde sergilenen Cumhuriyet ile dayanışma etkisini gösteriyor demek ki!

Grupta bulunan bir kişinin cep telefonu kamerası üzerinden olay takip ediliyor ve gazete binasından çıkan kişinin sarhoş olduğu iddiası vurgulanıyor. Ve tam bu sırada gazete binası taşlanıyor! Yani neymiş? Topluluk orada aslında sarhoş bir Akit mensubuna tepki vermişmiş! “Ve bina taşlanıyor” ifadesinin özellikle edilgen/pasif cümle yapısıyla kurulmuş olması da ayrıca önemli.

Öyle ki bu sırada bile topluluk içinden birileri tahrike kapılan asabi vatandaşları yatıştırmak için gayret sarfetmektelermiş!

Ve final! Tam o anda silah sesleri duyulmuşmuş! Ve biz bu olayı da yine topluluk içinden görüntü çeken duyarlı vatandaşın, artık her kimse o, gözünden, pardon kamerasından görmeye devam ediyoruz.

Ne denilebilir ki! Ayıp, ayıp gerçekten çok ayıp! 

akit-gazetesine-saldiri-zaman-haberi.jpg

 

HABERE YORUM KAT