1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Zalim Rusya Silahlarını Suriye'de Test Ederek Deneyim Kazanmış!
Zalim Rusya Silahlarını Suriye'de Test Ederek Deneyim Kazanmış!

Zalim Rusya Silahlarını Suriye'de Test Ederek Deneyim Kazanmış!

Putin, çocuk, yaşlı, kadın demeden binlerce sivili katlettiği Suriye'de kullandığı silahlar için, ''test ederek bir deneyim kazandık'' sözleriyle Rusya'nın zalimliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

10 Nisan 2020 Cuma 14:58A+A-

HAKSÖZ-HABER

Yıllardır Suriye'de süren savaşta binlerce sivilin katledilmesinde ve yerlerinden edilmesinde büyük rol oynayan Rusya silahlarının kullanımındaki başarılı deneyimi övdü.

Putin, Rus savunma sanayisinin ürettiği yeni silahları Suriye’de kullanarak deneyim elde ettiklerini söyledi.

Rusya’nın yeni silahlarını Suriye’de test ettiğini de belirten Putin, "Suriye'de yerli silahların kullanımında deneyim elde ettik. Suriye'de parlak bir şekilde kendini gösteren yerli silahların savaş esnasında kullanımında elde edilen başarılı deneyim lehimize oynuyor. Etkinliği, keskinliği, güvenilirliği ve yeteneği küresel silah pazarındaki talebi belirleyen niteliklerdir. Rus askeri teçhizatının rekabet gücünün ve talebinin devam edeceğinden eminim.” ifadelerini kullandı.

Rusya 2015 yılının Eylül ayından beri Suriye'de katlettiği binlerce sivilin yanı sıra, çok sayıda hastane, okul, pazar yerini bombaladı. Yaptığı saldırılar nedeniyle toplamda 3.3 milyon sivil yerlerinden edildi. Yerlerinden olan siviller Türkiye'ye ve İdlib genelindeki mülteci kamplarına yerleşmek zorunda kaldı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum