1. HABERLER

  2. İLAN

  3. Yusuf Işıcık hoca vefat etti
Yusuf Işıcık hoca vefat etti

Yusuf Işıcık hoca vefat etti

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Işıcık vefat etti.

24 Kasım 2020 Salı 10:53A+A-

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Işıcık vefat etti.

Merhuma Allah'tan rahmet diler, ailesine de sabr-ı cemil niyaz ederiz.

PROF. DR. YUSUF IŞICIK KİMDİR?

1949 yılında Konya’ya bağlı Divanlar Köyü’nde doğdu. 1962’de ilkokulu, 1969’da İmam-Hatip Okulu’nu ve 1973’te de Yüksek İslam Entitüsü’nü bitirdi.
1970-1977 yılları arasında D.İ.Başkanlığı bünyesinde İmam-Hatiplik, Hatay İl Müftü Yardımcılığı, Bitlis Adilcevaz İlçe Vaizliği ile M.E.B. İçel/Erdemli İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği görevlerinde bulundu.

1977 yılında Konya Yüksek İslam Enstitüsü’nde açılan Tefsir Asistanlığı sınavını kazanarak burada Tefsir Asistanlığı görevine başladım. Bu Enstitü’nün 1982 yılında Selçuk Üniversitesi’ne bağlı İlahiyat Fakültesi’ne dönüştürülmesinden sonra bu fakülteye Tefsir Öğretim Görevlisi olarak atandı.

1986 yılında “Kâzerûnî ve Tefsirdeki Metodu” isimli çalışmasıyla Doktor unvanını aldı. 1988 yılında Tefsir A.B. Dalında Doçent ve 1996 yılında da Profesör oldu.

Yüksek Öğrenimime başladığı 1970 yılından 1977 yılına kadar, Konya’da yayınlanan “İslam’ın İlk Emri Oku” dergisinde, sosyal ve dini içerikli çeşitli yazılar yazdı. Dergiyi yayınlayan “Türkiye İmam-Hatip Okulları Mezunları Derneği” idare heyetinde çeşitli görevlerde bulundu.

1988 yılından itibaren yurt içinde ve dışında çeşitli ilmi toplantılara konuşmacı, tebliğci ve müzakereci olarak katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı 1989 Hac Organizasyonu’nda/Mekke ve Medine’de irşad ekibi içerisinde görev aldı. 1992 yılında 40 gün süreyle Avustralya’da, “Avustralya Türk-İslam Federasyonu”nun davetlisi olarak ve S.Ü. İlahiyat Fakültesi Dekanlığının görevlendirmesiyle, çeşitli dini ve sosyal görevler ifa etti ve ilmi konferanslar verdi. 1993 yılında “Uluslar Arası İslam-Arap Okulları Birliği”nin daveti ve S.Ü. İlahiyat Fakültesinin görevlendirmesiyle, Kazakistan’ın (o zamanki) başkenti Almatı’da “Ortaasya Türk Cumhuriyetleri Liseleri İslam Dini ve Arapça Öğretmenleri”ne yönelik 45 gün süreli seminerler verdi.

Yusuf Işıcık hocanın sitemizde yer alan yazısını buradan okuyabilirsiniz:

Yusuf Işıcık / Kur'an'ın Anlaşılmasında "Tevil”in Önemi

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum