1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yunanistan Parlamentosu Filistin'i Tanıma Kararı Aldı
Yunanistan Parlamentosu Filistin'i Tanıma Kararı Aldı

Yunanistan Parlamentosu Filistin'i Tanıma Kararı Aldı

Yunanistan Parlamentosu Filistin’in devlet olarak tanınmasını oy birliği ile kabul etti.

22 Aralık 2015 Salı 19:23A+A-

Yunanistan Parlamentosu, bugün (22 Aralık Salı) Filistin’i devlet olarak tanıma kararı alırken, Avrupa işleri uzmanı Hüsam Şakir, kararın Yunanistan'da Filistin davasına gösterilen sıcak desteğin sonucu olduğunu ifade etti.

Parlamentonun bugünkü özel gündemli oturumunda Yunanistan Meclis Başkanı Nikos Vuçis’in Filistin’in devlet olarak tanınması yönünde sunduğu tavsiye kararı genel kurulda oy birliği ile kabul edildi.

Parlamentonun bu kararı Filistin’i resmen tanıması yönünde hükümete tavsiye niteliği taşıyor. Oylamayı, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile birlikte parlamentoya gelen Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas da izledi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras dün Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, ülkesinin uygun bir zamanda Filistin'i devlet olarak tanıyacağını ve resmi yazışmalarda "Filistin Yönetimi" yerine "Filistin" ifadesinin kullanılacağını söylemişti.

Avrupa işleri uzmanı Şakir, Yunanistan'ın önceki hükümetleri döneminde Atina ile işgal rejimi arasındaki stratejik ortaklığın geliştirilmesi yönünde çabalar sarf edildiğine dikkat çekerek, Yunanistan Parlamentosu'nun bugünkü kararının iyi değerlendirilmesi çağrısında bulundu.

FİEM

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT