1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yunanistan, Edirne sınırındaki mülteci cesetlerinin hesabını verecek mi?
Yunanistan, Edirne sınırındaki mülteci cesetlerinin hesabını verecek mi?

Yunanistan, Edirne sınırındaki mülteci cesetlerinin hesabını verecek mi?

Edirne İpsala'da Yunanistan tarafından geri gönderilen mülteciler soğuktan donarak can verdi!

02 Şubat 2022 Çarşamba 14:23A+A-

HAKSÖZ HABER

Edirne'nin Yunanistan sınırında Yunanistan tarafından geri gönderilen 9 mültecinin donmuş cesetleri bulundu.

Edirne Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “02.02. 2022 günü İpsala İlçesi Paşaköy Köyü Mandakoru mevkiinde Yunanlılar tarafından geri itilen ve donarak vefat eden 9 göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır. Donma riski altındaki bir göçmen ise kurtarılarak Keşan Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Tıbbi yardım ihtiyacı olabilecek göçmenler için bölgedeki arama tarama faaliyetlerimiz devam etmektedir. Konuyla ilgili adli soruşturmaya başlanmıştır” denildi. 

Yunanistan en başından beri sığınmacılar konusundaki ihmalleriyle gündem oluyor. Bunun yanında ne BM ne de AB, Yunan hükümetine hiçbir uyarı yapmadı! 

Sığınmacıların donmuş cesetlerinde ayakkabılarının ve elbiselerinin olmadığına dikkat çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Yunanistan'ın bilinçli olarak göçmenleri geri gönderdiğini kast etti. İçişleri Bakanının açıklamasında 12 göçmenin can verdiği ifade edildi. 

1-234.jpg

Yunanistan makamlarından konu hakkında açıklama henüz yapılmazken bütün dünyanın sığınmacılar konusunda riyakar politikaları terk ederek bir çözüm üretmesi gerekiyor. Çözüm ortaya koyamayanlar en azından elini taşın altına koyan az sayıda hükümete olan desteklerini artırmalı!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum