1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. 'YSK'nın elinde olmayan bilgiyi nasıl elde etmiş?'
'YSK'nın elinde olmayan bilgiyi nasıl elde etmiş?'

'YSK'nın elinde olmayan bilgiyi nasıl elde etmiş?'

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik yaptığı basın açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun YSK'nın bilmediği verileri nasıl elde ettiğini sordu.

09 Ağustos 2022 Salı 07:57A+A-

HAKSÖZ HABER 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı baın açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu’nun elinde olmayan seçmen bilgilerinin kendilerinde olduğuna yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. Çelik, “YSK’nın elinde olmayan bilgiler var diyor. Bu tehlikeli bir ifade. Bu bilgileri nasıl elde etmiş? YSK’nın bile elinde olmayan bilgiden bahsediyor. Bütün bunlarla ilgili açıklama ihtiyacı ortaya çıkıyor” dedi.

Sözcü gazetesinden Ruhat Mengi’ye yaptığı açıklamalarda seçmen listelerine ilişkin iddilarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Bizim elimizdeki seçmen bilgileri YSK’nın elinde de yok. Her bir seçmeni biliyoruz, evlerini, adreslerini, doğum yerlerini biliyoruz. Suriye doğumlu, Afganistan doğumlu, hepsine bakıyoruz, dolayısıyla kimlere vatandaşlık verildiğini de oradan çıkarabiliyoruz. Veriler var, kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz. 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok” demişti.

Seçmen kayıtlarına ilişkin iddialı açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlunun iddialarına konu olan kayıtları nasıl elde ettiği merak edilirken, varolmayan ancak yabancılara dönük nefreti besleyebilecek üretilen kayıtlar olduğu yorumlarına sebebiyet verdiği görülüyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum