1. HABERLER

  2. HABER

  3. YSK ve RTÜK'ten aHaber'e 43 Ceza Daha!
YSK ve RTÜK'ten aHaber'e 43 Ceza Daha!

YSK ve RTÜK'ten aHaber'e 43 Ceza Daha!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından aHaber'e genel seçimden önceki yayınları nedeniyle 43 durdurma ve uyarı cezası daha verildi. Böylece aHaber'e verilen cezaların toplamı 239 oldu.

12 Aralık 2015 Cumartesi 12:53A+A-

aHaber'e verilen cezalardan birinin nedeni, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mitingini yayımlamak, diğeri ise Davutoğlu ile canlı yayında röportajdı.

YSK ve RTÜK'ün durdurma ve uyarı cezası, televizyon tarihinde görülmemiş bir sansür uygulaması oldu.

aHaber, bu haksız cezaları protesto etmek için “YSK ile RTÜK, aHaber'e seçim dönemindeki yayınları nedeniyle hakkaniyete ve adalete sığmayan cezalar yağdırmaktadır. Bu nedenle ekranımızı karartarak bu haksız, insafsız ve hukuk dışı cezaları protesto ediyoruz. Yayınlarımızı televizyondan takip eden izleyicilerimiz, lütfen televizyonlarınızın ayarlarıyla oynamayın. Siyah ekran, milli basını susturmayı, karartmayı hedefleyenleri protesto içindir.” anonsuyla ekranını kararttı.

aHaber'e verilen cezalara tepki gösteren AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, YSK ve RTÜK'e seslenerek “Ne yapmaya çalışıyorsunuz?” diye sordu.

Cezalar kapsamında aHaber'de RTÜK tarafından gönderilen belgeseller yayımlatılıyor. aHaber, sansür ve engellemelere rağmen zirvedeki yerini koruyor. Türkiye'nin en çok izlenen haber kanalı olan aHaber, kasım ayında da reyting sıralamasında birinci olmuştu. Son 11 ayda yapılan ölçümlerin tümünde zirvede yer alan aHaber, kendi rekorlarını kırmaya devam etti. Kantar Medya Şirketi tarafından yapılan ölçümlere göre; Turkuvaz Medya Grubu'nun en genç üyesi aHaber, “Tüm Kişiler Tüm Gün” kategorilerinde bütün rakiplerini geride bırakıp yine birinci oldu.

sabah.com.tr

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT