1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. YPG/PKK’dan “IŞİD’lileri Salarız” Tehdidi
YPG/PKK’dan “IŞİD’lileri Salarız” Tehdidi

YPG/PKK’dan “IŞİD’lileri Salarız” Tehdidi

YPG basın sorumlusu Mustafa Bali yaptığı açıklamada, TSK’nın saldırılarına devam etmesi durumunda hapiste tutulan IŞİD mensuplarını serbest bırakacaklarını belirtti.

13 Ekim 2019 Pazar 17:36A+A-

HAKSÖZ HABER

YPG, TSK’nın Barış Pınarı Harekâtı kapsamında yaptığı operasyonların durdurulmaması durumunda tutuklu olan IŞİD mensuplarını serbest bırakacağını bildirdi.

Son yapılan operasyonla büyük bir kayıp veren YPG güçleri, batı dünyasına seslenerek operasyonların bitirilmesi çağrısı yaptı. Operasyonların devam ettiği taktirde kontrolü altındaki hapishanelerde tutulan IŞİD militanlarını serbest bırakacaklarını kaydeden örgüt hem Türkiye hem de batı kamuoyuna yönelik tehdit stratejisini uyguluyor.

Twitter hesabında açıklama yapan Bali, “Eğer dünya gerçekten IŞİD’i kendi güvenliği için tehdit olarak görüyorsa bu son şans. Çünkü daha fazla onları hapiste tutamayız. Herkes bunun sonuçlarına katlanmak zorunda kalacak.” dedi.

YPG/PKK güçleri, ABD’nin yardımıyla IŞİD’in elinde olan bölgeleri kontrolü altına aldı. Operasyon sırasında sağ ele geçirilen IŞİD mensupları tutuklanarak örgütün hapishanelerine konuldu.

HABERE YORUM KAT