1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “YPG 4 Temmuz’da Menbiç’ten Çekilmeye Başlıyor”
“YPG 4 Temmuz’da Menbiç’ten Çekilmeye Başlıyor”

“YPG 4 Temmuz’da Menbiç’ten Çekilmeye Başlıyor”

Menbiç hususunda gelinen son aşama hakkında bilgiler veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD/YPG’nin 4 Temmuz tarihinden itibaren Menbiç’ten çekilmeye başlayacağını duyurdu.

21 Haziran 2018 Perşembe 16:16A+A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN Türk’te katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD/YPG’nin 4 Temmuz’da Menbiç’ten çıkmaya başlayacağını açıklayan Çavuşoğlu, “Menbiç’te hangi aşamadayız?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“4 Haziran-4 Temmuz arası hazırlık çalışmalarının tamamlanması ve 4 Temmuz’dan itibaren çekilmelerin başlaması. Şu ana kadar yol haritası tam anlamıyla uygulanıyor. Hiçbir aksaklık yok. Bundan sonraki süreçte de aynen uygulanması konusunda da tereddüdümüz yok. Daha önce sahadaki kazanımlarımızla beraber masada elde ettiğimiz bir sonuçtur. Şimdi bunun uygulanması safhasındayız. Bu YPG’nin kontrol ettiği diğer bölgeler için de model olacaktır. Menbiç’le sınırlı değil, model olacaktır.”

Menbiç’te ABD’nin YPG’ye verdiği silahlar hakkında da konuşan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Amerikalılar silahı nasıl verdiyse öyle alacak. Kaç tane YPG’li olduğu konusunda net bir rakam yok. Sahaya girdikten sonra net bir şekilde alacağız. Silahı veren Amerika’dır, toplayan da Amerika olacaktır. Biz YPG’lilerle muhatap olmayacağız, ‘Silahı ver.’ demeyeceğiz. Silah benim silahım değil, silahı veren bellidir. Bizim yol haritamıza göre ABD, Menbiç’ten çıkarken YPG’lilerin silahlarını elinden alacak, biz buna nezaret edeceğiz, gözlemleyeceğiz. Biz YPG ile karşı karşıya geldiğimizde ne yaptığımız, yapacağız belli zaten.”

HABERE YORUM KAT