1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. “Yozlaşma, Allah’ın Rab olduğunu unutmakla başladı”
“Yozlaşma, Allah’ın Rab olduğunu unutmakla başladı”

“Yozlaşma, Allah’ın Rab olduğunu unutmakla başladı”

Özgür-Der Ankara şubesinin konuğu “Toplumsal Yozlaşmaya Karşı Islah Sorumluluğu” sunumunu yapan gazeteci- yazar Kenan Alpay’dı. 

05 Kasım 2022 Cumartesi 22:04A+A-

HAKSÖZ HABER
Özgür-Der Ankara şubesi “Toplumsa Yozlaşmaya Karşı Islah Sorumluluğu” başlığını gazeteci-yazar Kenan Alpay’ın sunumuyla gerçekleştirdi. 

Dernek salonunda düzenlenen programda, Alpay, dinleyicileri selamlayarak konuşmasına başladı. 

Müslüman bir toplumda yaşadıklarını söyleyen Alpay, “Müslümanca mı yaşıyoruz” sorusuna cevap vermekte zorlandıklarını belirtti. 

Toplumda bağımlılık, cinayet, aldatma, dedikodu gibi pek çok yozlaşma belirtisi olduğuna dikkati çeken Alpay, “Mesele sürekli şikâyet etmek değil, teşhis ve tedaviye önem vermektir.” dedi. 

Yozlaşmanın temelinde yaradanı unutmak olduğunu vurgulayan Alpay, “Küçük şehirlerde bile güzellik merkezlerinin yaygınlaştığını görüyoruz. Yaşlanmak, ölümü hatırlamak ve hesap gününe doğru gittiğimizi hatırlamak istemiyoruz.” diye konuştu.

Günahların çığın yavaş yavaş toplanması gibi geldiğini ifade eden Alpay, “Yozlaşma, Allah’ın Rab olduğunu unutmakla başladı. Namaz kılma, tesettüre girme azalıyor. Bunların yapan kişilerde bile gevşeklik olabiliyor. Kimse tavsiye istemiyor. Gıybet konusunda önemsememe hali var.” ifadelerini kullandı.
Türkiye’deki toplumun yozlaşmasına dikkati çeken Alpay, “Bu toplum tutarsız bir toplumdur. Hem ümmetçi olup hem de ‘Allah iyi ki beni Türk olarak yarattı’ diyebilen bir toplum var. Yani hem İslamcı hem de Atatürkçü olabilen bir toplum.” değerlendirmesinde bulundu.  

Durumdan şikâyet etmenin önemli olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını söyleyen Alpay, “Kur’an’da bize yüklenen rol, ıslah rolüdür. Topluma yaklaşım konusunda Resulullah’ı örnek almalıyız.” dedi.

Programdan sonra Grup Kıyam, konser verdi.

9efc7fbd-893c-4e78-ac80-2abcfbf882b9.jpeg
108c951e-226a-4a98-b542-b7e72b177e8e.jpeg

590f1ce7-5bd1-4997-a7ca-32237e0adf2b.jpeg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum