1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Yoldaki Mühendis Abdullah Bergusi’den Türkiyeli Müslümanlara Mektup
Yoldaki Mühendis Abdullah Bergusi’den Türkiyeli Müslümanlara Mektup

Yoldaki Mühendis Abdullah Bergusi’den Türkiyeli Müslümanlara Mektup

Abdullah Galib Bergusi “Yoldaki Mühendis” tutsak olduğu Rimon Hapishanesi’nden Türkiye halklarına hitaben bir mektup yazdı.

12 Şubat 2016 Cuma 18:12A+A-

HAKSÖZ HABER

Filistin direnişinin önemli isimlerinden ve 2003’ten beridir Siyonist zindanlarda tutsak olan Abdullah Galib Bergusi “Yoldaki Mühendis” kitabının yeni baskısı dolayısıyla tutsak olduğu Rimon Hapishanesi’nden Türkiye halklarına hitaben bir mektup yazdı. Bergusi’nin Ürdün’de bulunan ailesi aracılığıyla Ekin Yayınları’na gönderilen mektup kitabın yeni baskısında da yer alacak.

Ürdün’de yılın en çok satan kitabı olan Yoldaki Mühendis Türkiye’de de yoğun bir ilgiyle okunmaya devam ediyor. Bergusi mektubunda Yoldaki Mühendis kitabının devamı olan “Yaşayan Şehid” kitabının da müjdesini verdi. Kitabın Ürdün’de yayımlanacak Arapça baskısıyla eş zamanlı olarak Türkiye’de yayımlanması bekleniyor.

Yoldaki Mühendis’in Türkiye Halkına Gönderdiği Mektup:

bergusi_mektup1.jpg

bergusi_mektup2.jpg

Rahmân ve Rahîm Olan Allah’ın Adıyla

Hamd, Âlemlerin Rabbine; Salat-u Selam Efendiler Efendisine Olsun. Şüphesiz zalimlerden başkasına düşmanlık yoktur.

Filistin toprağının güzel kokusunu taşıyan bu mektubu sizlere, İsrailli gardiyanların tüm engellemelerine rağmen şehitlerin kanı, yaralıların iniltileri ve demirlerin ardındaki esirlerin haykırışlarıyla yazıyorum.

yoldaki-muhendis-abdullah-galib-bergusi-ekin-yayinlari.jpgBizler Filistinliler olarak Türkiye halkını samimiyet, sevgi ve saygıdeğer özellikleriyle tanıyoruz. Bu kararlı mücadelede, yani Filistin’in özgürleşmesi davasında bizim yanımızda sadece siz duruyorsunuz.

Kaleme almış olduğum “Yoldaki Mühendis” kitabı hayal ürünü olmayıp tamamen gerçek olaylardan oluşmaktadır. Gün gelecek Filistin ve Mescid-i Aksa, Siyonistlerden kurtulacaktır ve bu kitap, Filistin’i ve Mescid-i Aksa’yı dava edinenlere ve bu uğurda çaba gösterenlere yol rehberi olacaktır.

Türkiye’nin başına Recep Tayyip Erdoğan ve onun partisi geçtikten sonra sevgili Türkiye’den hep müjdeli haberler almaya başladık. Bu müjdeli haberler, sizi takip eden tüm Müslümanları sevindiriyor. Elde ettiğiniz kazanımları asla kaybetmeyin ve zaferlerinizi koruyun. Çünkü sadece sizin pusulanız, Mescid-i Aksa’yı işaret ediyor. Diğer pusulalar ise Beyaz Saray denilen Kara Saray’ı işaret ediyor. Biz Filistin’in özgürlüğü ve Mescid-i Aksa’nın tekrar İslam medeniyetinin, Müslümanların eline geçmesi hedefini ancak sizlerle, Türkiye halkı ile gerçekleştirebiliriz. Bunu kendiniz için bir hedef olarak koyun. Çocuklarınızı da bu hedefin gerçekleşmesi için yetiştirin. Çünkü hepimiz bir gün o ışığın, yani Mescid-i Aksa’nın etrafında toplanacağız.

Allah nasip ederse, “Yoldaki Mühendis” kitabının ikincisi “Yaşayan Şehid” kitabında yeniden görüşeceğiz. Bu yol, cihad ve şehadet yoludur.

Kardeşiniz Gölgelerin Prensi

Abdullah Galib Bergusi

Ebu Usame

Rimon Hapishanesi

 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum