1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. YKS’de Üniversite Programlarının Puan Türleri Açıklandı
YKS’de Üniversite Programlarının Puan Türleri Açıklandı

YKS’de Üniversite Programlarının Puan Türleri Açıklandı

Yükseköğretim Kurulu’nca (YÖK), üniversitelerdeki lisans programlarına yerleştirmeler için gereken puan türlerini gösteren bir tablo açıklandı.

17 Aralık 2017 Pazar 17:13A+A-

Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) yapılan açıklamaya göre, Kurul’un internet sitesindeki “Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları” bölümüne yeni maddeler eklendi.

Adayların, ön lisans ve lisans programlarını hangi puan türü ile tercih edebilecekleri yönündeki sorusuna, “Ön lisans programlarını Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı ile lisans programlarını ise sözel, sayısal, eşit ağırlık ve dil puan türü ile tercih edebileceklerdir.” yanıtı verildi.

“Meslek yüksekokullarına yerleştirme sürecinde 2017 yılında 6 farklı YGS puan türü vardı. 2018 yılında uygulanacak TYT sisteminde de farklı puan türleri olacak mı?” şeklindeki soru içinse, “Hayır. Daha önce de bildirildiği gibi adaylar, tek TYT-Puanı ile herhangi bir MYO programını tercih edebileceklerdir.” açıklaması yapıldı.

Soru ve cevapların tamamına ulaşmak için tıklayın: Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

Üniversitelere Yerleştirmeler İçin Puan Türleri

YÖK tarafından, “Adayların lisans programlarına sözel, sayısal, eşit ağırlık ve dil puanı ile yerleştirilebileceği, bu puan türlerinin de 2017 LYS puan türleri ile ilişkilendirildiğinde, TS-Sözel, MF-Sayısal, TM-Eşit Ağırlık, Dil-Dil olacağı daha önce bildirilmişti. Her bir program için hangi puan türü ile yerleşilebileceği ile ilgili tüm programların yer aldığı ayrıntılı bir tablo yayınlanacak mıdır?” sorusuna yanıt olarak, “2018-Yükseköğretim Kurumları Sınavı Lisans Programları-Puan Türleri Tablosu” başlıklı bir tablo da yayımlandı.

Tabloyu görmek için tıklayın: 2018-Yükseköğretim Kurumları Sınavı Lisans Programları-Puan Türleri Tablosu

Yükseköğretim Kurumları Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın tarihi MEB’in eğitim-öğretim takviminde okulların kapanış tarihi dikkate alınarak belirlendi.

Sınavın birinci oturumu (Temel Yeterlilik Testi) 23 Haziran 2018 Cumartesi günü sabah, ikinci oturumu 24 Haziran 2018 Pazar günü sabah, Yabancı Dil oturumu ise 24 Haziran 2018 Pazar günü öğleden sonra yapılacak.

HABERE YORUM KAT