1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yine Cizre Yine PKK/YDG-H Tahriki
Yine Cizre Yine PKK/YDG-H Tahriki

Yine Cizre Yine PKK/YDG-H Tahriki

PKK'nın geçen ay katliam girişiminde bulunduğu Cizre yine karıştı. PKK/YDG-H üyeleri, HÜDA PAR'lıların ev ve iş yerlerine saldırdı.

12 Ocak 2015 Pazartesi 02:35A+A-

Şırnak'ın Cizre ilçesi dün de karıştı. PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H militanları HÜDA PAR üyelerinin ev ve iş yerlerine saldırı düzenlendi. PKK'lılar geçtiğimiz yılın 27 Aralık gecesinde HÜDA PAR üyelerinin ev ve arabalarını ateşe vermiş, etrafa rastgele kurşun yağdırmıştı, olaylarda 4 kişi hayatını kaybetmişti. Cizre dün de hareketli saatlere sahne oldu. Sabaha karşı PKK’lılar tarafından HÜDA PAR üyelerinin ev, iş yere ve arabalarına siyah boyalarla işaretler konulduğu iddia edildi.  HÜDA PAR Cizre ilçe Başkanı Ahmet Elçin de iddiaları doğruladı.

Ardından Genelkurmay Başkanlığı'ndan bir açıklama geldi. Açıklamada, PKK’lı 10-15 kişilik bir grubun Cizre’de Elektrik dağıtım şirketi DEDAŞ’ı bastığı ve kasada bulunan bir adet MP-5 makineli tabanca ve bir adet tabancayı alarak kaçtıkları bildirildi. Bu açıklamalar sıcaklığını korurken saldırı haberleri geldi. Akşam saat 19.30 sıralarında PKK’lılar tarafından HÜDA PAR üyesi Şerif Şimşek’in Dicle Mahallesi’ndeki işyeri yakıldı. İş yerinde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Yine ilçede bulunan bir bankanın şubesi ile HÜDA PAR üyelerinin evlerine molotoflar atıldığı belirtildi.

18043-001.jpg

013aac5fa338e875d91e.jpg

0b9cfb35603b76a6a9e8.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum