1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yerleşimci katiller Filistinlileri öldürmeye devam ediyor
Yerleşimci katiller Filistinlileri öldürmeye devam ediyor

Yerleşimci katiller Filistinlileri öldürmeye devam ediyor

İsrailli işgalci yerleşimciler, son yıllarda işgal altındaki Batı Şeria ve Filistin topraklarındaki Arap şehirleri ve kasabalarında yaşayan Filistinlileri hedef almaya devam ediyor.

07 Nisan 2021 Çarşamba 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Bugün sabah saatlerinde işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde yol kenarında yürürken İsrailli yerleşimcinin aracıyla çarpması sonucu 73 yaşındaki Filistinli bir kadın hayatını kaybetti.

Yerel kaynakların aktardığına göre, süratli bir şekilde aracını kullanan İsrailli işgalci, 73 yaşındaki Şefika Muhammed Ebu Akel’e çarptıktan sonra aracıyla üzerinden geçti. Ağır yaralanan Şefika Muhammed kaldırıldığı Soroka Hastanesinde hayatını kaybetti.

Bu kaza, işgal altındaki Batı Şeria'da yasadışı İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik artan bir dizi saldırısının sonuncusu.

İsrailli insan hakları grubu B'Tselem'e göre, 21 Aralık 2020 ile 13 Mart 2021 tarihleri arasında Filistinli sivillere karşı 94 ölümcül saldırı gerçekleştirildi.

İsrailli işgalci yerleşimcilerin sokaklarda silahlarla dolaştığı ve araçlarını Filistinlilerin üzerine sürdüğü düşünüldüğünde İsrail’in yeni yerleşim planlarının Filistinlerin hayatına mal olduğu açıkça görülmekte.

Daha birkaç gün önce de, İsrailli yerleşimciler Filistinlilere ait araçların lastiklerini delip araçların üzerine sprey boya ile ırkçı hakaretler yazmışlardı.  

İşgalci İsrail'in Filistin topraklarının kuzeyindeki Kafr Kasim kasabasında duvarlara ve araçlara Arap karşıtı grafiti yazdıkları da daha önce medyaya yansımıştı.

İsrailli işagcilerin Filistinlilere karşı son dönemlerde sosyal ve psikolojik saldırıları arttırması UCM’den İsrail aleyhine çıkacak karara bağlansa da bölge sakinleri bu olayları İsrail’in işgal politikalarının bir uzantısı olarak görüyor.

Özellikle tenha bölgelerde İsrailli işgalci yerleşimciler Filistinlilere dönük kayıt dışı saldırılarda bulunuyor. İsrail güvenlik güçleri ise failleri aramak bir yana olaylar hiç yaşanmamış gibi davranmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum