1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Yeni Şafak’ın Haber Mutfağında Perinçek’in Ruhu mu Dolaşıyor?
Yeni Şafak’ın Haber Mutfağında Perinçek’in Ruhu mu Dolaşıyor?

Yeni Şafak’ın Haber Mutfağında Perinçek’in Ruhu mu Dolaşıyor?

Katil Esed rejimine karşı savaşan mücahitleri Haaretz’i kaynak gösterip Siyonist İsrail’in lejyoneri gibi takdim eden Yeni Şafak’ın içine Perinçek Ruhu mu kaçtı?

20 Şubat 2018 Salı 13:16A+A-

HAKSÖZ-HABER

Aydınlık ve Cumhuriyet’te Baas/Esed rejimini meşrulaştırmak üzere üretilen kara propaganda haberlerinin Yeni Şafak’ta da karşımıza çıkıyor oluşu büyük bir felaketin, korkunç bir çürümenin işaretidir.

Katil Esed rejimine karşı Suriye halkı tam 50 yıldır mücadele veriyor. Bu süreçte ne İran ve Rusya’ya ne de Amerika ve İsrail’e güvenip ümit bağladılar. Son yedi yıldır eşi benzeri görülmemiş katliam ve yıkımlar icra eden Esed Rejimi bir uçağını düşürmek dışında hemen hiç İsrail’le karşı karşıya gelmedi. Buna rağmen Yeni Şafak güya Haaretz’i kaynak göstererek en az yedi muhalif grubun İsrail’den silah, cephane ve para yardımı aldığını hiç bir şüphe belirtmeden okuyucusuna sunabiliyor. “Kim bu yedi muhalif grup, hangi silah ve cephaneleri aldılar İsrail’den, İslami direniş unsurlarıyla nasıl bir ilişkisi var?” gibi soruların cevabı ise hiç verilemeyecek elbette.

Tescilli Şebbihalar Aydınlık ve Cumhuriyet’le eş zamanlı olarak İslami direniş unsurlarını Siyonist İsrail’in lejyoneri gibi yaftalayan bu tür haberleri Yeni Şafak’ın haber mutfağına kim sokup manşetlerde yayınlatıyor acaba? Dezenformasyon karakterli bu haberleri hiçbir objektif kriter ve iyi niyetle bağdaştırmak mümkün değil. Burada gazetecilik dışında farklı alanlarda kurulan bazı ilişkilerin yansıması görülüyor.

Baas rejimine ve Baas rejimini ayakta tutmak üzere Suriye’de barbarca işgal ve katliamlara girişen Rusya ve İran ordularına karşı savaşan örgütleri Amerika-İsrail hesabına yazmak büyük bir yalan, çirkin bir iftira ve bir milyondan fazla insanı katletmiş Esed terörizmine alenen destekten başka hangi anlama gelebilir?

İşte Yeni Şafak’ta yer verilen o utanç verici manşet:

yenisafak20subat2018manseti.jpg

HABERE YORUM KAT

7 Yorum