1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen'de "Husi Karşıtı" Gösteriler
Yemen'de "Husi Karşıtı" Gösteriler

Yemen'de "Husi Karşıtı" Gösteriler

Yemen'de Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) ülkenin önemli kentlerindeki silahlı varlığı protesto ediliyor.

28 Ekim 2014 Salı 13:02A+A-

Yemen'de Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) ülkenin önemli kentlerindeki silahlı varlığı protesto ediliyor.

Başkent Sana ve güneyindeki İbb vilayetinde düzenlenen gösterilerde, Husilerin "alternatif güç" oluşturması protesto edildi.

Kendilerini bağımsız gençler olarak adlandıran grupların, Sana'daki Zübeyri Caddesi ile eş zamanlı olarak Husi kuşatması altındaki İbb kentindeki eylemlerinde, ''Silahlı milisleşmeye hayır'' sloganları atıldı. Eylemlerin barışçıl olduğu vurgulanan açıklamalarda, ülkenin giderek "Silahlı grupların devlete alternatif güç oluşturmaya çalıştığı bir yapıya döndüğü" eleştirilerinde bulunuldu.

İbb kentindeki eylemde aynı adı taşıyan üniversitenin eğitim fakültesi önünde toplanan öğrenciler, daha sonra belediye binasına yürüdü.

Eylemciler, yürüyüşte "Husilerin kentte oluşturduğu kontrol noktalarının kaldırılması ile güvenliğin asker ve polisin haricinde herhangi bir sivil silahlı gruba verilmemesi" yönündeki taleplerinin dile getirildiği sloganlar attı.

Bir süredir şiddet olaylarının yaşandığı Yemen'de, silahlı Husi militanların Sana, İbb, Hudeyde ve El-Beyda kentlerindeki varlığı diğer grupların tepkisine neden oluyor. Bu çerçevede sık sık "Husi karşıtı" gösteriler düzenleniyor.

HABERE YORUM KAT