1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yemeğin üzerine konan sinek misali…
Yemeğin üzerine konan sinek misali…

Yemeğin üzerine konan sinek misali…

AK Parti Milletvekili adayı Hulki Cevizoğlu, doğalgaz müjdesini yorumluyor…

21 Nisan 2023 Cuma 22:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Doğalgaz keşfi Türkiye’nin 100 yıllık tarihinde yaşanan en önemli hadiselerden birisi şüphesiz. Enerji bağımlılığı sebebiyle ekonomik ve siyasi olarak ciddi sorunlar yaşayan bir ülke açısından kendi kaynaklarına sahip olmak her anlamda daha özgür hareket edebilmek anlamına geliyor.

Erdoğan liderliğindeki AK Parti muhalefetin tahfif eden açıklamalarına karşı keşif çalışmaları için ciddi yatırım yaptı. Netice olarak Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz AK Parti’nin Türkiye’ye kazandırdığı çok ciddi bir kaynak. Yaklaşan seçimlerde de hükümetin en önemli kozlarından birisi şüphesiz ki doğalgaz.

Yatırımları engelleyen, atılan adımları önemsiz gören hatta dalga geçen sol-seküler muhalefet algısına karşı ülkeye doğalgaz gibi bir kaynakla buluşturan muhafazakar-dindar gelenekten gelen iktidarın yaptıkları toplumun siyasete yaklaşımını derinden etkiliyor. Bu ülkede tüm eksikliklerine rağmen “yaparsa Erdoğan yapar” şeklinde ifade edilen bir motto cümle var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahip olduğu bu görüntü belediye başkanlığı döneminden beri toplumun geniş kesimleri tarafından kabul görüyor.

Ancak “görüntü” sadece bundan ibaret değil. İşin bir de bambaşka yönleri var. Yaklaşan seçimlerde kimlikler gittikçe eklektik bir hüviyet kazanıyor. Muhalefet bloğu CHP’nin geçmişten bu yana taşıdığı sorunlu algıyı aşmak için muhafazakar isimlerle birliktelik oluşturdu. Toplumun hassasiyetleriyle sorunu olmadığını kanıtlamak isteyen Kılıçdaroğlu, “Alevi samimi bir Müslüman” gibi karman çorman bir kimlik tanımı içerisinde kendisini takdim ediyor. Tanımın karmaşıklığı herkesin Kılıçdaroğlu’nun “samimi bir Müslüman” olmadığını bilmesinden kaynaklanıyor...

Muhalefetin durumu buyken iktidar ise Hulki Cevizoğlu gibi sol-Kemalist aparat tiplere muhtaç bir görüntü vererek gülünç durumlara düşüyor. Cumhuriyet mitinglerinde AK Parti’ye karşı illegal kuvvetleri örgütlemeye çalışan bir isim sadece siyasi ikbali için yağcılık seanslarıyla iktidarın kanatları altına girdi. En sonunda ise Milletvekilliği ile ödüllendirildi. Hem de Üsküdarlı muhafazakar seçmenlerin oyları ile seçilmesi çok yüksek ihtimal olan bir sıradan…

Türkiye tarihinin en önemli hadiselerinden birisi olan doğalgaz keşfi hakkında Hulki Cevizoğlu kamuoyu ile duygularını paylaşırken hiç acımamış. Kemalizm’in bayraktarlığından bir an bile gerim adım yok!

basliksiz-130.jpg

“İşte Muasır Medeniyet, işte Eylemsel Atatürkçülük, işte Tam Bağımsızlığın Çoban Ateşleri.. Ülkemize kutlu olsun...” cümlesiyle anakara ile buluşan doğalgazı kutlayan Cevizoğlu, dişini tırnağına takarak elinden geleni yapan insanların çabasını “eylemsel Atatürkçülük” parantezi içine alınıyor. Bunca yıllık emeklerin varacağı yer nasıl burası olabilir?

Eylemsel Atatürkçülük tabiri baştan sonu uydurmayken bu şekilde bir kullanım illa yapılacaksa akla 28 Şubat, Dersim Katliamı, faili meçhuller, Kürt kimliğinin inkarı, İstiklal Mahkemeleri, mülteci düşmanlığı geliyor. Buradaki parantezi istediğiniz kadar uzatılabilir…

14 Mayıs günü oy vermek içi sandığa giden seçmenler Erdoğan’a oy verirken düşünmezken “eylemsel Atatürkçü” Hulki Cevizoğlu’nun ismini pusulada görünce ne düşünecekler? Cevizoğlu’nun varlığı kimi AK Parti’ye çeker bilinmezken binlerce insanın yemeğin üstüne konan sinek misali pusulada duran Cevizoğlu yüzünden eli geri gidecek! "Eylemsel Atatürkçülük" kazandırmayıp kaybettirecek!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum