1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Yedi Hamas Milletvekiline Gözaltı
Yedi Hamas Milletvekiline Gözaltı

Yedi Hamas Milletvekiline Gözaltı

Katil İsrail Gazze'ye yönelik sivil katliamlara neden olan saldırılarını sürdürürken işgal askerleri, Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde yedisi Hamas milletvekili 14 kişiyi gözaltına aldı.

14 Temmuz 2014 Pazartesi 12:37A+A-

Anadolu Ajansı'na göre, Ahrar Esirler ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi Müdürü Fuad Hafeş, işgal askerlerinin Batı Şeria'daki bazı kentlere baskın düzenleyerek, Hamas milletvekilleri Ömer Abdurrazzak'ı Selfit, Davut Ebu Seyr'i Nablus, Halid Yahya ve İbrahim Dahbur'u Cenin, Riyad Raddad ve Fethi Karavi'yi Tulkerm ve Fadl Hamden'i Ramallah kentinde gözaltına aldığını söyledi.

Hafeş, Nablus'taki Ulusal en-Necah Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Abdussettar Kasım ile Batı Şeria'nın güneyindeki el-Halil kentinde Hamas üyesi altı aktivistin de gözaltına alındığını belirtti.

İşgal güçlerinin Gazze'ye yönelik yedinci gününe giren saldırılarında şimdiye kadar 172 Filistinli şehid oldu, 1230 kişi yaralandı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon pazar günü, “Çok sayıda Filistinli sivil öldürüldü. İsrail'in düzenleyeceği bir kara harekâtı şüphesiz sivil can kayıplarını ve sivillerin çilesini daha da artıracaktır” demişti.

Filistin Başbakanı Rami Hamdallah ise aynı gün işgal Yönetiminin Gazze’deki saldırıları için soykırım ifadesini kullanmıştı. Filistin Devlet Başkanı Abbas da BM’den Filistin topraklarının ‘uluslararası koruma’ altına alınmasını istedi.

Al Jazeera ve AA

HABERE YORUM KAT