1. HABERLER

  2. HABER

  3. YDG-H’yi Lağveden PKK, Vandallığa YPS ile Devam Dedi
YDG-H’yi Lağveden PKK, Vandallığa YPS ile Devam Dedi

YDG-H’yi Lağveden PKK, Vandallığa YPS ile Devam Dedi

PKK, bir süredir çeşitli il-ilçelerde kuruluşu törenlerle ilan edilen YPS’nin kurulduğunu resmen duyurdu.

25 Ocak 2016 Pazartesi 16:33A+A-

HAKSÖZ-HABER

PKK’nin gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) isim değiştirerek, Sivil Savunma Birlikleri (YPS) oldu.

YPS Genel Koordinasyonu'nun isim değişikliği ilanı törenle kamuoyuna duyuruldu.

Törende yapılan açıklamada, “işgalci güçlerin direniş alanlarımıza girişine izin vermeyeceğiz” denildi.

Açıklamada, “YDG-H’nin son 6 aylık süreçte toplumsal savunmayı gerçekleştiren bir gençlik örgütü olarak geliştirdiği direnişe artık tüm toplumsal kesimlerin katılması ve profesyonel bir savunma gücünün açığa çıkması elzem bir ihtiyaç haline gelmiş, birçok şehir merkezinde örgütlü savunmayı geliştiren YDG-G öncülüğünde YPS örgütlenmeleri ortaya çıkmıştır’’ ifadeleri kullanıldı.

YPS Genel Koordinasyonu açıklamasında şu mesaj verildi:

“AKP devletinin hareketimize ve halkımıza dönük 22 Temmuz 2015’de başlatmış olduğu saldırılar aralıksız bir biçimde devam etmektedir. Özellikle sivil halkı hedef alan bu saldırılar son 6 ayda ortaya çıkmış yeni bir durum değildir. Bu savaşta Kürt halkı varlığını tüm dünyaya kabul ettirerek dünya halkları arasındaki yerini, tarihin şafağındaki rolüne uygun bir biçimde almıştır.”

YDG-H'nin ortaya koyduğu tedhiş eylemleri uzun süredir örgüt içinde ve PKK'ye yakın duran kamu kesimleri arasında tartışma konusu oluyordu. İmajı iyice zedelenen YDG-H'de gidilen değişiklik örgütün özüne ve eylem tarzına yönelik olmayıp salt isim düzeyinde yapılan bir makyajdan ibaret. YDG-H adı altında şu ana kadar ortaya konulan Vandallık aynısıyla YPS adı altında sürdürülecek.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum