1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yassağ Hemşerim; Burda Eylem Yassağ!
Yassağ Hemşerim; Burda Eylem Yassağ!

Yassağ Hemşerim; Burda Eylem Yassağ!

PKK'nın Suriye'deki yapılanması PYD, Barzani taraftarlarının eylemine “izinsiz gösteri” diyerek sert müdahale bulundu.

20 Aralık 2015 Pazar 18:51A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'nin kuzeyinde perşembe günü Barzani taraftarlarının düzenlediği "Kürdistan Bayrağı Günü" törenine PKK/PYD'ye bağlı gruplar sert müdahalede bulundu. Müdahaleye tepki gösteren Mesut Barzani, PYD'yi "sözde Kürt" ilan etti ve meydan okudu.

“Utanacaklar”

Barzani, açıklamasında PYD için “Kürt olduğunu ilan eden bu sözde Kürtler, bir gün pişman olup, utanacaklar" ifadelerini kullanmıştı.

PYD'den Cevap: Fitne Çıkarma

Suriye'de PYD'nin kontrolünde bulunan ve kendilerinin “Rojava” adını verdiği bölgenin “Cizîrê Kantonu” Barzani'nin sözlerine cevap verdi. Yapılan yazılı açıklamada Barzani için "Kürdistan Bölgesi bu tavrından geri adım atıp düzeltmeye gitmelidir ki Rojava’daki yapılar arasında fitne çıkmasın!" denildi.

Gerekçe Oldukça Komik

PYD'nin Barzani'ye verdiği cevap metninde izinsiz gösteri yapmanın fitne olarak adlandırılmasını hassaten HDP-PKK’lı grupların Türkiye’deki izinli-izinsiz eylem pratiğini göz önünde bulundurduğumuzda oldukça manidar bulduk. Açıklamada hiçbir yoruma gerek bırakmayacak ifade şöyle:

"Bazı çevreler, Kürdistan Bayrağı’nın yasadışı faaliyetleri için bahane haline getiriyor. Her toplantı veya gösteri için resmi izin alınmalıdır."

 

HABERE YORUM KAT