1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Hizb-ut Tahrir üyelerini ters kelepçe takarak görüntülerini servis eden Emniyet ne yapmaya çalışıyor?
Hizb-ut Tahrir üyelerini ters kelepçe takarak görüntülerini servis eden Emniyet ne yapmaya çalışıyor?

Hizb-ut Tahrir üyelerini ters kelepçe takarak görüntülerini servis eden Emniyet ne yapmaya çalışıyor?

Şanlıurfa'da, Köklü Değişim dergisinin hilafet içerikli sayısını dağıttıkları gerekçesiyle polisin evlerine baskın yaparak gözaltına aldığı 11 Hizb-ut Tahrir üyesi, dün öğle saatlerinde ellerine ters kelepçe vurularak hastaneye getirildi.

04 Mart 2021 Perşembe 15:04A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hilâfet’in ilgasının Hicrî 100. Yıldönümü münasebetiyle Hizb-ut Tahrir’in tüm dünyada yürüttüğü kampanya kapsamında yürütülen çalışmalarda, Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet’i Kurun” isimli Mart sayısını Urfa halkına dağıtan 11 kişi dün sabah (3 Mart Çarşamba) evlerine yapılan baskın ile gözaltına alınmıştı.

Hizb-ut Tahrir üyelerine yönelik İstanbul, Bursa, Ankara ve Şanlıurfa’da icra edilen bu gözaltı hukuksuzluğuna yönelik tepkiler devam ederken dün gözaltına alınan 11 kişinin ellerine ters kelepçe takılmış vaziyette görüntülenmesi dikkat çekici.

Köklü Değişim dergisi, web portalı üzerinden duyurduğuna göre, Şanlıurfa Emniyeti gözaltı operasyonunun video görüntülerini medyaya servis ederek yasal olan dergiyi ve İslami içerikli kitapları sanki suç unsuruymuş gibi göstermeye çalıştı. Ayrıca aynı Emniyet Müdürlüğünün, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile Hizb-ut Tahrir’i “terör örgütü” olarak nitelemesine tepki gösterilerek bunun gerçekle alakası olmadığı vurgulandı.

Yasal bir dergiyi dağıttıkları için 11 kişinin gözaltına alınması, yetmedi ertesi gün sağlık kontrolüne götürülme esnasında ters kelepçe takılmış hallerinin videoya çekilmesi ve bu görüntülerin sanki “azılı suçlular yakalanmış” havasında medyaya servis edilmesinin hukukla, masumiyet karinesiyle ve de iyi niyetle bağdaşır uygulamalar olmadığının altı çizilmeli.

 

 

HABERE YORUM KAT

10 Yorum