1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Hilafet konulu dergiyi dağıtan 11 Hizb-ut Tahrir üyesi gözaltına alındı
Hilafet konulu dergiyi dağıtan 11 Hizb-ut Tahrir üyesi gözaltına alındı

Hilafet konulu dergiyi dağıtan 11 Hizb-ut Tahrir üyesi gözaltına alındı

Hilâfet’in ilgasının Hicrî 100. Yıldönümü münasebetiyle İstanbul, Bursa ve Ankara’da etkinlikler yapan Hizb-ut Tahrir üyelerine karşı icra edilen hukuksuzluk Şanlıurfa’da dergi dağıtan 11 kişinin gözaltına alınmasıyla yeni bir boyut kazandı.

02 Mart 2021 Salı 12:25A+A-

Hilâfet’in ilgasının Hicrî 100. Yıldönümü münasebetiyle Hizb-ut Tahrir’in tüm dünyada yürüttüğü kampanya kapsamında yürütülen çalışmalarda, Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet’i Kurun” isimli Mart sayısını Urfa halkına dağıtan, görüşmelerinde Hilafeti konuşan 11 kişi bu sabah erken saatte evlerine yapılan baskın ile gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar içerisinde esnaf, eğitimci, yazar ve baba-oğul var.

Köklü Değişim dergisinin internet sitesinde yer verilen habere göre, gözaltına alınan 11 kişi şöyle: Mustafa Küçük, Mustafa Çelik, Mahmut Ayten, Bekir Hayırlı, Ahmet Şimşek, Murat Kızılgöl, Mehmet Emin Kaya, Mehmet Yeşil, Muaz Yeşil, Said Doğan, Yunus Sezer.

Hatırlanacağı üzere bundan bir hafta önce, Afyon’un Amuriye kentinde Hilâfet belgeseli için video çeken biri 16 yaşında 5 hanım da gözaltına alınmış ve 3 gün gözaltı süresi sonrasında ifadeleri alınarak serbest bırakılmışlardı. Ayrıca aynı şekilde Bursa ve İstanbul’da da benzer gözaltı süreçleri yaşatılmıştı. Dolayısıyla İstanbul, Bursa ve Ankara’da icra edilen bu hukuksuz gözaltılara tepkilerin sürdüğü bir vasatta bu kez de dergi dağıttıkları için Şanlıurfa’da 11 Hizb-ut Tahrir üyesinin bu muameleyle karşılaşması düşündürücü.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum