1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yargıyı İşin İçine Karıştırmaya Ne Gerek Var?
Yargıyı İşin İçine Karıştırmaya Ne Gerek Var?

Yargıyı İşin İçine Karıştırmaya Ne Gerek Var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu Valisine yönelik sözleri nedeniyle yargı tarafından önünün kesilebileceğini söylemekle CHP adayı Ekrem İmamoğlu hakkında mağduriyet algısı oluşturabileceğini görmüyor mu?

20 Haziran 2019 Perşembe 12:43A+A-

Kral FM’de Mehmet’in Gezegeni programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun yargı tarafından önünün kesilebileceğini söyledi.

Erdoğan, Ekrem İmamoğlu'nun Ordu Valisi'ne hakaret ettiği iddiasıyla ilgili olarak "İşi Ordu Valimiz yargıya götürmesi halinde ki götürecek, polislerimiz hakeza. Tabii bu konuda yargının vereceği kararı ben şu anda bilemem ama yargının vereceği karar bu işte (İmamoğlu'nun) önünü kesebilir" yorumunda bulundu.

Türkiye’de siyasette devlet eliyle ön kesmenin pek çok kere halkta haksızlık ve mağduriyet algısı oluşturduğunun bilinmesine rağmen Erdoğan’ın bu sözleri sarfetmesi dikkat çekti. Seçime çok az bir zaman kala gündeme getirilen bu konunun bir kısım seçmeni Erdoğan’ın istediği yönde etkilemesi ihtimali elbette var ama daha önceki tecrübeler ‘devlet müdahalesi’ olarak algılanan bu tür durumların daha ziyade ‘mağdur’ olarak görülen siyasetçilere puan kazandırdığını göstermekte. Nitekim Ankara’da Mansur Yavaş hakkında seçim öncesi gündemleştirilen sahte senet vb. iddialar da bu tür bir sonuca yol açmış görünüyor.

Umarız aynı yanlışta bir kez daha ısrar edilmez ve devlet adına konuşan iktidar çevrelerinin politik hataları tam da seçim arifesinde CHP adayına sahte bir mağduriyet havası kazandırmaz!  

HABERE YORUM KAT

6 Yorum