1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Yargıtay’ın Kararına Rağmen Hizb-ut Tahrir Üyeleri Tutuklanmaya Devam Ediyor
Yargıtay’ın Kararına Rağmen Hizb-ut Tahrir Üyeleri Tutuklanmaya Devam Ediyor

Yargıtay’ın Kararına Rağmen Hizb-ut Tahrir Üyeleri Tutuklanmaya Devam Ediyor

Bir yandan Yargıtay tarafından yasada tanımlanan terör tanımına uymadığı için haklarındaki kararı bozulan gazeteciler, diğer tarafta yine Yargıtay’ın haksız-hukuksuz kararına istinaden tutuklanan Hizb-ut Tahrir üyeleri…

07 Ağustos 2019 Çarşamba 11:28A+A-

Hizb-ut Tahrir üyesi Nazif Kahraman gece saatlerinde evine dönerken yol kontrolünde gözaltına alındı.

2009'da Adana'da açılan Hizb-ut Tahrir üyeliği dosyasından dolayı 7,5 yıl ceza almış olan Nazif Kahraman gece saatlerinde evine dönerken yapılan yol kontrolünde gözaltına alındı. İstanbul'da ikamet eden, evli ve 3 çocuk babası esnaf Nazif Kahraman kesinleşmiş 7,5 yıllık hapis cezasını çekmek üzere Metris Cezaevine götürüldü. Kahraman'ın sevenleri ve yakınları bayram öncesinde yapılan bu tutuklamaya tepki gösterdi.

Bir tarafta Yargıtay’dan tarafından yasada tanımlanan terör tanımına uymadığı için haklarındaki kararı bozulan gazeteciler, diğer tarafta yine Yargıtay’ın haksız-hukuksuz kararına istinaden tutuklanan Hizb-ut Tahrir üyeleri…

Kurban Bayramı arifesinde Nazif Kahraman’ın yaşadığı zulüm ilk değil! Şuan cezaevinde haksız bir şekilde tutulan onlarca Hizb-ut Tahrir üyesi var. Bu kişiler, Anayasa Mahkemesi’nin Hizb-ut Tahrir üyeleri lehinde verdiği kararlara rağmen tutuluyor maalesef.

Kamuoyunda tepkiyle karşılanan bu tutuklamaların bir an evvel son bulması, cezaevinde bulunan Hizb-ut Tahrir üyelerinin en kısa sürede serbest bırakılması; onlarca Hizb-ut Tahrirli lehinde verilmiş Anayasa Mahkemesi kararları ve en son Yargıtay’ın Terörle Mücadele Yasası’nda açıkça beyan edilmiş olan “terör” tanımından hareketle tutuklu gazeteciler hakkında yaptığı içtihadın bir gereğidir.

 

HABERE YORUM KAT