1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Yardımların Bir Kısmı Daha Gazze'ye Ulaştı
Yardımların Bir Kısmı Daha Gazze'ye Ulaştı

Yardımların Bir Kısmı Daha Gazze'ye Ulaştı

Türkiye'den Gazze'ye yollanan yardım malzemelerini taşıyan 19 tır daha Gazze'ye ulaştı.

10 Temmuz 2016 Pazar 14:07A+A-

Türkiye ile işgalci İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında “Lady Leyla” isimli gemi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yollanan yardım malzemelerini taşıyan 19 tırın daha, işgalci İsrail'in kontrolündeki Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye girdiği bildirildi.

Sınır Kapısı Müdürü Munir el-Galban, AA muhabirine yaptığı açıklamada Türkiye'den gemiyle gelen yardımlardan 800 tonluk gıda malzemesi taşıyan 19 tırın daha Gazze'ye girdiğini belirtti.

Tırlarda un, şeker, pirinç gibi maddelerin olduğunu ifade eden el-Galban, Gazze'deki Sosyal İşler Bakanlığı'na teslim edilen yardımların daha sonra ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını kaydetti.

Yardımlar, pazartesi gününden itibaren aralıklarla tırlar aracılığıyla taşınmaya başlamış, Sosyal İşler Bakanlığı, 400 tırlık malzemenin önümüzdeki günlerde Gazze'ye ulaşacağını açıklamıştı.

Türkiye Hükûmetine Çağrı: İsrail’e Baskı Yapın

Gazze'deki Sosyal İşler Bakan Yardımcısı Yusuf İbrahim Türkiye hükûmetini, tüm yardımların aynı anda Gazze'ye girişine izin vermesi için işgalci İsrail yönetimine baskı yapmaya çağırmıştı.

Yardımların dağıtım işlemine, tüm yardımların girişinden sonra başlanacağını ifade eden İbrahim, yaklaşık 400 tırdan oluşan bu yardımlardan yine yaklaşık 10 bin ailenin istifade edeceğini kaydetmişti.

“İyilik Gemisi Gazze Yolunda” sloganıyla geçen cuma günü Mersin Uluslararası Limanı'ndan hareket eden ve yaklaşık 11 bin tonluk malzeme taşıyan “Lady Leyla” isimli gemi, pazar günü işgalci İsrail'in kontrolündeki Aşdod Limanı'na yanaşmıştı.

HABERE YORUM KAT