1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yalnız değilsiniz demek için buradayız!
Yalnız değilsiniz demek için buradayız!

Yalnız değilsiniz demek için buradayız!

Saraçhane’deki ırkçılık karşıtı eylemde büyük bir dayanışma örneği ortaya koyuldu.

17 Eylül 2023 Pazar 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de ırkçıların ürettiği dezenformasyon sebebiyle artışa geçen mülteci düşmanlığı İslami ve vicdani hasletlere sahip olan herkes için dayanılmaz bir noktaya ulaşmıştı.

Her gün üretilen yalanlar, servis edilen uydurma haberlerle Suriyeliler nefret objesi haline getirilmeye çalışıldı. Bu dezenformasyon hala devam ediyor... Mülteciler ise üzerlerine çullanan ırkçı saldırılar karşısında çaresiz bir şekilde kendilerine uzanan bir yardım eli bekliyorlar.

Saraçhane Parkı’nda ırkçılığa karşı farkındalık çağrısı yapmak için bir araya gelen kabalık, İslam kardeşliğinin bütün zorba ideolojileri yerle bir edecek güce sahip olduğunu tüm Türkiye’ye haykırdı. Esas meselelerden birisini ise eylemin sunucusu Murat Ayar dile getirdi:

Yalnız değilsiniz demek için buradayız!

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya da 10’lar Medya’ya yaptığı açıklamada kardeşlik için dayanışmanın ve ırkçı hezeyanlara karşı birlik olmanın altını çizdi. Kaya, “Muhacirler bizim kardeşimiz ve onların hakkını koruyacağız." sözleriyle mültecilerin yalnız olmadığını bir kere daha tekrarladı.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum