1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi
Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimciler hemen her gün işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenliyor.

13 Temmuz 2016 Çarşamba 14:54A+A-

Yahudi yerleşimci grupları bu sabah (13 Temmuz Çarşamba) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan geçerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

İşgal güçlerinin Yahudi yerleşimcilerin çevresini kuşatarak Mescid-i Aksa'nın avlusunun batısında dolaşırlarken cemaatin yerleşimcilere yaklaşmasına izin vermediği bildirildi.

Yahudi yerleşimcilerden bazılarının baskın sırasında Mescid-i Aksa'da ayin yapma girişiminde bulunduğu, cemaatin ve ilim halkaları öğrencilerinin yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettiği belirtildi.

İşgal güçlerinin baskınlara karşı direndikleri için isimlerini kara listeye aldığı ve Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin vermediği kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa'nın kapıları önünde oturma eylemini sürdürdükleri ifade edildi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölme planları yapan işgal hükümetinin teşvikiyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin baskınlar için genellikle cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ettiği kaydedildi.

FİEM

HABERE YORUM KAT