1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Veli izniyle yapılan bir işe “velilerin isyan ettiğini” söyleyebilmek!
Veli izniyle yapılan bir işe “velilerin isyan ettiğini” söyleyebilmek!

Veli izniyle yapılan bir işe “velilerin isyan ettiğini” söyleyebilmek!

Birgün yine İmam Hatipler hakkında evlere şenlik bir haber hazırlamış!

01 Aralık 2021 Çarşamba 11:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Birgün, Ankara Şehit Sıddık Uluocak İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştiği iddia edilen bir olayı aktarma şekliyle niyetini gösteren bir habere imza atmış.

İddiaya göre Şehit Sıddık Uluocak İmam Hatip Ortaokulu müdürü bazı öğrencilerin ders esnasında “velilerin yazılı izni ile” bir gözetmen eşliğinde Kur’an talimi yapmalarına izin verilmesini okul öğretmenlerinden rica ediyor.

Dersten çıkartılan öğrenciler kısa bir süreliğine de olsa okulun mescidinde Kur’an Kursundan gelen bir gözetmen eşliğinde Kur’an eğitimine alınıyor kısaca. Okul müdürünün öğretmenlere yolladığı mesajda ise bu konuda öğrenci velilerinin yazılı izni olduğu ifade ediliyor.

Ders esnasından böyle bir eğitimin gerçekleştirilme sebebine dair bir bilgimiz yok. Bunun gerekliliği de tartışmaya açıktır. Zaten öğretmenlerden birisi konuyu Milli Eğitime taşımış, gerekli incelemeler yapılacaktır.

Ancak Birgün’ün kendisinin paylaştığı yazışmalarda okul müdürünün “velilerin yazılı izninden” bahsettiği görülmesine rağmen Birgün habere şu ifadeleri ekleyebiliyor: Eğitimcilerin ve velilerin tüm isyanına karşın öğrenciler, bir kez daha cemaatlerin kucağına atıldı. Ankara’daki bir imam hatip ortaokulunda öğrenciler, dersin ortasında sınıflarından çıkartılarak Asımın Nesli Kuran Kursu’ndan okula gelen Kuran kursu öğreticisine emanet edildi.

basliksiz-063.jpg

Veliler yazılı izin verirken mi isyan ediyor? Kur'an Kursundan gelen bir gözetmenin okuldaki varlığını "Öğrenciler cemaatlere teslim!" başlığıyla vermek de işin daniskası!

Mevzu haber değil propaganda yapmak olunca samimiyet bahsi de kendinden yok oluyor tabi ki! Bu sebeple Birgün gibi “kadrolu İslam düşmanı” bir yayın organı İmam Hatiplerle alakalı bir haber yapınca “acaba yine hangi yalana söyleyip neyi çarpıttılar” diye düşünmekten insan kendisini alamıyor!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum