1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Vekalet veya Vesayet Savaşları ve.."
"Vekalet veya Vesayet Savaşları ve.."

"Vekalet veya Vesayet Savaşları ve.."

Selahaddin E. Çakırgil, yazısında Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferî'nin Türkiye'nin Irak'taki askerleriyle alâkalı söylediklerine bazı sorular yönelterek eleştirilerde bulunuyor.

02 Ocak 2016 Cumartesi 14:39A+A-

Selahaddin E. Çakırgil, gündemi değerlendiriyor:

Miladî takvimin 2016’ncı yılına girilirken.. Özellikle Paris, Londra, Brüksel ve Madrid gibi Batı Avrupa başkentlerinde, terör tehdidi, yeni yıl çılgınlıkları üzerine bir gulyabanî korkusu gibi abandı, kitle psikolojisi daha bir manipule edilmeye çalışıldı.

Yılbaşı gece yarısı sonrasının soğuk havasında sessiz Paris caddelerinde devriye gezen güvenlik güçlerini ziyaret eden Fransa Devlet Başkanı F. Hollande’Benim birinci vazifem, sizleri korumak.. Onun için Irak ve Suriye’de onları ezmeye bombardımanlarımızla ezmeye devam ediyoruz.’ diyordu.

Paris’teki kitleleri, Irak ve Suriye’deki bir hayalî korku ile sindirmek ve hattâ teslim almaya çalışmak, köleleştirilmek istenmesi, ilginç değil mi?

*

Daha da ilginç olanı ise..

Irak’ın şimdiki Dışişl. Bakanı İbrahim Caferî’nin Türkiye’ye gözdağı vermeye kalkışan sözleri.. Caferî, ’Eğer Türkiye, Musul civarındaki güçlerini çekmezse, askerî yöntemleri de düşünmek durumunda kalabiliriz..’ diyor.. Bağımsızlıklarını ve ülkenin toprak bütünlüğünü korumak için..

(...)

Yazının Devamı İçin Tıklayın >>>