1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Vatan Partisinin 50 yıllık zaferi(!)
Vatan Partisinin 50 yıllık zaferi(!)

Vatan Partisinin 50 yıllık zaferi(!)

Avrasyacılık yaparken Rusya ve Çin’in eylemlerini meşrulaştıran Aydınlık gazetesi bu kez de yapılan bir anket üzerinden çıkan sonuçları Vatan Partisi adına bir zafer olarak lanse etti.

27 Ocak 2022 Perşembe 13:06A+A-

HAKSÖZ HABER

Metropoll şirketinin yaptığı anketin sonuçlarında Türkiye ile Rusya’nın yakınlaşması gerektiği yönünde artan oy oranı, ‘Vatan Partisi’nin 50 yıllık zaferi olarak’ tanımlandı.  

Ankete katılım sağlayanlara iki seçenek olarak, "ABD ve AB mi, yoksa Rusya ve Çin mi?" sorusu yöneltilmişti.

Anketten çıkan sonuçlara göre, ankete katılım sağlayanların yüzde 37,5'i ABD ve AB derken, yüzde 39,4'ü Rusya ve Çin dedi. Fikir belirtmeyenlerin oranı ise yüzde 23,1 oldu.

Vatan Partisi ve Aydınlık gazetesi de çıkan sonuçlardan büyük bir memnuniyet duyarak sonuçları manşetten verdi.

Rusya ve Çin’in yayılmacı politikalarını ısrarla savunan, ABD’nin karşısındaymış gibi bir görüntü çizmek için her türlü yola başvuran 'Perinçekgiller' çizgisi, anket sonuçlarına dair yaptığı haberlerinde: “Türk milletinin tercihi Rusya ve Çin'le iş birliği” başlığıyla büyük bir gurur duyduğunu aktardı.  

Çin’in, Doğu Türkistan’daki soykırımlarına karşı olumsuz herhangi bir cümle kurmaktan imtina eden, Türkiye’deki Çin Konsolosluğu önünde ailelerini arayan ve yardım talebinde bulunan Doğu Türkistanlıları ajan olarak niteleyen, Rusya’nın Suriye’deki katliamlarını görmezden gelen, utanmazlık ve aymazlıkta çığır açan Aydınlık gazetesinin anketlerden çıkan sonuçlara göre ortaya çıkan bu sevincinin de reelde karşılığı olmadığı biliniyor.

Aydınlık gazetesinin haberinde anketlerden çıkan sonuçlar büyük bir başarı olarak ifade edilirken, geçen yılın anket sonuçları ile kıyaslanarak “Bilinç sıçraması” tanımlamasında bulunması dikkat çekti.

Aydınlık gazetesi haberinde şu ilginç çıkarım ve ifadelerde bulunarak nasıl bir düş kurduğunu yeniden hatırlattı.

Aydınlık, “Tarihi bir süreç içerisinde olduğumuzun bir kanıtı daha. Bu, Vatan Partisi’nin 50 yıllık mücadelesinin başarısıdır! Türk milleti, tehdidi tespit ediyor: ABD ve AB’ye güvenmiyor. Türk milleti, vatanını savunduğu ve üretim devrimi istediği için yönünü Asya’ya dönüyor: Rusya ve Çin’le aynı cephede olduğumuzu tespit ediyor. …'Rusya ve Çin öncelik olsun' diyenler ise yüzde 27,6'dan 39,4'e fırladı. Bilinç sıçraması!... En Amerikancı partilerin bile tabanında ‘Rusya ve Çin’ diyen önemli bir oran var.” diye yazdı.

 

Metropoll şirketinin yaptığı anketin ilgili görseli,

metropoll-anket-sonucu.jpeg

 

Aydınlık gazetesinin manşetten verdiği haber,

aydinlik-gazetesi-rusya-cin.jpg

 

aydinlik-gazetesi-rusya-cin-2.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum