1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Varil Bombası Saldırıları Altındaki Halep’te Sığınıklarda Eğitim
Varil Bombası Saldırıları Altındaki Halep’te Sığınıklarda Eğitim

Varil Bombası Saldırıları Altındaki Halep’te Sığınıklarda Eğitim

Okulların varil bombalarına hedef olduğu Halep’te eğitim imkanlar dahilinde sığınıklarda sürdürülmeye çalışılıyor.

02 Ocak 2015 Cuma 19:38A+A-

HAKSÖZ HABER

Okulların vahşice bombalanması yüzünden ebeveynler çocuklarını okula gönderemiyorlar. 30 Nisan’da El-Ensari’deki Eyn Calut okulunun bombalanması üzerine 25 çocuğun öldüğü ve 60’dan fazlasının yaralandığı olay hafızlarda tazeliğini koruyor. Bu yüzden sığınıklar okul hizmeti vermekte.

Halep’te defalarca bombalanan Nur’ul Şuheda camisinin alt katı Suriyeli çocuklar için okul hizmeti veren mekanlardan biri. Eş-Şaar bölgesindeki camide yüzlerce çocuk eğitim görüyor. Okulun müdiresi Sefa Bereke Caminin bugüne kadar 3 kez bombalandığını, bu yüzden caminin altını okul olarak kullandıklarını söylüyor.

Bereke eğitim gören çocukların çoğunun kız olduğunu çünkü erkek çocukların ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmak zorunda olduklarını söylüyor.

Yerin 3 metre altında eğitim yapılan camide sınıflar şeklinde bir bölümleme söz konusu değil. Çocuklar gruplar halinde oturup, diğer grupları rahatsız etmemek için sessizce ders anlatan hocalarını dinliyorlar.

Matematik hocası Samar el-Ahmed sınıfların iç içe olmasının dikkati dağıttığından yakınıyor.

Halep’te her yerde olduğu gibi öğretmenler gönüllü çalışıyorlar, maaş almıyorlar. Muhalif örgütler sadece öğretmenlere kısmen destek veriyorlar.

Savaş dolayısıyla her şey harap vaziyette, şartlar çok zor ama gönüllü öğretmenler her şeye rağmen yeni kuşakların eğitimini ara vermeden sürdüreceklerini söylüyorlar.

Monitor’den kısaltarak çev. Hasan Soylu

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT