1. HABERLER

  2. HABER

  3. Van, Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ta Operasyon
Van, Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ta Operasyon

Van, Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ta Operasyon

Türkiye'nin muhtelif illerinde IŞİD ve PKK gibi silahlı örgütlere yönelik operasyonlar devam ediyor.

25 Temmuz 2015 Cumartesi 13:15A+A-

Van

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'nin gençlik yapılanması YDG- H'ye yönelik olarak, önceden belirlenen 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Ekipler, 16 şüpheliyi gözaltına aldı.

Aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız pompalı tüfek, 1 kurusıkı tabanca, çok sayıda havai fişek ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Diyarbakır

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır'da PKK’ye yönelik il merkezi ile Bismil, Ergani, Silvan ve Lice ilçelerinde 90 adrese düzenlenen operasyonlarda 53 şüpheli yakalandı.

Son dönemde güvenlik güçleriyle kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik silahlı, bombalı, molotofkokteyli ve havai fişekli saldırı eylemlerinin failleri ve irtibat içerisinde olan şahısların suç unsuru malzemelerle yakalanması amacıyla Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda, Diyarbakır'da 50 adreste 3'ü yaşı küçük 31 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlarda 3 tabanca, 3 tüfek, kurusıkı, 4 şarjör, 60 fişek, 77 kartuş, 2 "pala" tabir edilen bıçak ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Mardin

Mardin'in Kızıltepe, Midyat ve Nusaybin ilçesinde Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince YDG-H'ye yönelik bazı adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonlarda aralarında kapatılan HADEP'in eski Nusaybin İlçe Başkanı Hasan Bozkurt'un da bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Kızıltepe ve Midyat'ta 6 tabanca, örgütsel doküman ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

Şırnak

Şırnak Jandarma Komutanlığı ekipleri, Cizre'nin Tepeönü köyünde 5, Balveren beldesinde de 9 adreste eş zamanlı arama yaptı.

Kent genelindeki izinsiz gösterileri organize ederek katıldıkları belirlenen YDG-H üyesi 10 kişi gözaltına alındı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT

1 Yorum