1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Vali Gül: Yerli vatandaşlar arasında suç oranı yabancılardan altı kat fazla
Vali Gül: Yerli vatandaşlar arasında suç oranı yabancılardan altı kat fazla

Vali Gül: Yerli vatandaşlar arasında suç oranı yabancılardan altı kat fazla

İstanbul Valisi Davut Gül yabancıları suç makinesi gibi gösteren söylemin iftira olduğunu, yerli vatandaşlar arasında suç işleme oranının kat kat yüksek bulunduğunu beyan etti.

05 Ağustos 2023 Cumartesi 14:45A+A-

HAKSÖZ HABER

İstanbul Valisi Davut Gül ırkçı sapıklarca muhacirler hakkında üretilen iddiaların yalan olduğunu açıkça ortaya koydu. Medya mensuplarıyla bir araya gelen İstanbul Valisi Esenyurt hadisesi başta olmak üzere pek çok konuda yaygınlaştırılan algı çabalarına dikkat çektiği açıklamalarında aynı zamanda medya üzerinden toplumun ne kadar büyük bir kandırma-aldatma operasyonuna maruz kaldığını da vurgulamış oldu.

Davut Gül ırkçı-faşist çevrelerce adeta bir suç makinesi gibi sunulan, tekil olayların abartılmasıyla sanki hepsi kriminal birer yaratık gibi resmedilen yabancı kökenlilerin Türkiye’de işledikleri suç oranlarının ne kadar düşük olduğunu ifade etti. Yerli vatandaşlar arasında suç işleme oranları ile yabancılar arasındaki suç işleme oranını rakamsal olarak ortaya koyan İstanbul Valisi her 100 yerli vatandaşın 6’sına karşılık her 100 yabancının sadece 1’inin suça bulaştığını beyan etti.

Bununla birlikte uyuşturucu, terör, cinsel taciz vb. suçlar söz konusu olduğunda bu suçu işleyen yabancı kökenlilerin deport edildiğini, kimsenin başıboş dolaşmasına müsaade edilmediğini söyleyen Davut Gül “bizim göç politikamız merhamet ve adalet eksenli olup, kimseye zulüm edilmesi üzerine değildir” diye vurgu yapmayı da ihmal etmedi.

Son günlerin popüler mevzuu Esenyurt Tekel bayii hadisesine de değinen Vali Davut Gül, Esenyurt’ta suç oranının geçen seneye göre % 9 azalmış olduğunu ifade ederek bu konuda sürdürülen spekülatif yayınların temelsizliğini de ortaya koymuş oldu.

Yine bireysel silahlanma meselesine ilişkin olarak da Vali Davut Gül ruhsatlı silah edinme konusu üzerinden yürütülen kara propagandaya cevaben ruhsatlı silahlarla işlenmiş suçların oranının çok az olduğunu, ruhsatsız biçimde bireysel silahlanmaya karşı da yoğun bir şekilde mücadele edildiğini beyan etti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT