1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. Uygurlardan Doğu Perinçek’e tepki!
Uygurlardan Doğu Perinçek’e tepki!

Uygurlardan Doğu Perinçek’e tepki!

Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, Aydınlıkçılar tarafından hedef gösterilmenin kendileri için gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

14 Ekim 2020 Çarşamba 16:55A+A-

HAKSÖZ HABER

Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, Doğu Perinçek’in Çin’den emir alıp Uygurları hedef aldığını belirtti. Kendilerinin siyasi çizgisinin belli olduğunu ifade eden Tümtürk, Doğu Perinçek’in ise pragmatist ve oportünist bir siyasi geçmişe sahip olduğu söyledi.  "Doğu Perinçek'in bize saldırması milletimiz için doğru iş yaptığımıza referanstır. Biz hiçbir zaman Moskova'nın, Pekin'in, Washington'un adamı olmadık. Hiçbir zaman Apo'dan gül almadık!"

Geçtiğimiz aylarda Doğu Türkistan’daki zulme dikkat çekmek isteyen Uygurlu bir grup İstanbul’dan yola çıkmış ancak Ankara’ya girmelerine dahi izin verilmemişti. Bu mazlumlar, katil dostu Aydınlıkçıların gençlik yapılanması TGB tarafından “Çin karşıtı propaganda yapan Uygur bölücüleri” şeklinde lanse edilirken, aynı örgüt Uygurlu Müslümanların hak arayışlarına yapılan müdahaleyi ise  “Türkiye, 'Uygur kışkırtıcılarının' bölücü kampanyasına izin vermedi!” diyerek göklere çıkartmıştı. Çin karşıtı propaganda yapmak suçmuş gibi göstermeye çalışan ve Müslüman coğrafyada nerede bir katil varsa onunla dostluk kuran Aydınlıkçılar kendi zulüm çıtalarını bile aşarak kundaktaki bir bebeğin de aralarında bulunduğu insanları hedef gösterecek kadar alçalmıştı. 

HABERE YORUM KAT