1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Utanmadan İstiklal Mahkemeleri zulmünü savunuyorlar!
Utanmadan İstiklal Mahkemeleri zulmünü savunuyorlar!

Utanmadan İstiklal Mahkemeleri zulmünü savunuyorlar!

Çorum Valisi’nin örnek bir davranış göstererek İskilipli Atıf Hoca’nın mezarını ziyaret etmesi farklı dünya görüşünden siyasetçileri rahatsız etmiş!

07 Şubat 2021 Pazar 04:07A+A-

HAKSÖZ HABER

İskilipli Mehmet Atıf Hoca üzerinden her sene tartışma yaşanması bir gelenek haline geldi. İskilipli’yi idam ederek Müslümanların önemli bir değerinin kanı eline bulaşan CHP zihniyetinin bu konudaki tepkisi aşağı yukarı tahmin edilebilir.

Cumhuriyet gazetesi ve bazı CHP Milletvekilleri İskilipli’yi anmak için bir araya gelen insanları dahi hedef alarak kinlerini kusmaya devam ediyor. Özgür Özel isimli utanmaz CHP Milletvekili, İskilipli’yi ‘şehit’ olarak ananların affedilmeyeceğini ilan etmiş bile.

basliksiz-018.jpg

Dediğimiz gibi bunlar tahmin edilebilir tepkiler. Ancak AK Partili bazı isimlerin, Çorum Valisi ve üniversite rektörünün de katılımıyla İskilipli Atıf’ı şehit edilişinin yıl dönümde mezarı başında anmasından rahatsız olan muhafazakar parti mensupları da var. Gelecek Partisi Eğitim Politikaları Başkanı Yusuf Ziya Özcan hiç arlanmadan, utanıp sıkılmadan rahmetli İskilipli Atıf Hoca hakkında galiz ifadeler kullanıyor.

etkej0-wqam0ekq.jpg

İskilipli Atıf’ı ‘hain’ ilan ederek ‘ona karşı özür borcumuz var’ diyen AK Parti milletvekilini de hedef gösteren Yusuf Ziya Özcan haddini hepten aşmış. İskilipli Atıf’ın hain olduğu iddiası Kemalistlerin en temel argümanlarından birisidir. Yeryüzündeki en saçma yargılama usullerine sahip mahkemelerden olan İstiklal Mahkemeleri’nde yapılan bir yargılamadan dolayı bir insana ‘hain’ demek ancak aslını inkar eden haramzadelere yakışır! Gelen tepkilerden dlolayı paylaşımını kaldırmak zorunda kalan Yusuf Ziya Özcan'ın konu hakkında tescilli İslam düşmanı Sinan Meydan gibi lümpen tiplerden yaptığı retweetler ise hala duruyor...

Yusuf Ziya Özcan’ın paylaşımı aynı zamanda çok büyük bir tenakuzu da ortaya çıkartıyor. Her fırsatta cari hükümete dönük –haklı veya haksız- otoriterleşme eleştirisi yapan bir muhalefet partisi İskilipli Atıf Hoca ve ‘devrimler’ söz konusu olduğunda Türkiye’nin gerçek ‘otoritesi’ karşısında bin bir şekle girerek eğilip bükülüyor! Türkiye için çok acı bir gerçek olan ‘mezardan yönetilen ülke’ tespitini haklı çıkartan bu durum ülkenin ‘geleceğini’ kurtarma iddiasında olanların daha yola çıkmadan döküldüklerinin ispatı olarak görülebilir.

Bizler bu vesileyle İskilipli Atıf Hoca’nın şehadetini ve mirasını saygıyla bir kere daha anıyoruz. Tüm tehditlere, yalan ve iftiralara karşı Atıf Hoca’nın mücadelesini sürdürenler muhakkak var olmaya devam edecekler!


Yusuf Ziya Özcan konu hakkında Sinan Meydan ve bazı Kemalist hesaplardan yaptığı retweetleri de kaldırdı. Ayrıca Vahdettin İnce ve Gelecek Partisi Gençlik Politikaları Başkanı Mustafa Gözel de yaptıkları paylaşımlarda İskilipli Atıf Hoca'ya dönük saldırganlığa tepki gösterdiler. 

whatsapp-image-2021-02-08-at-12-41-38-001.jpeg

whatsapp-image-2021-02-08-at-12-36-55.jpeg

HABERE YORUM KAT

17 Yorum