1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ...

  4. Usame İçin İslam Dünyasında Öfke Seli...
Usame İçin İslam Dünyasında Öfke Seli...

Usame İçin İslam Dünyasında Öfke Seli...

Amerikan özel kuvvetleri tarafından Pakistan'da şehit edilen Usame Bin Laden için dünyanın değişik bölgelerinde gıyabi cenaze namazları kılındı, protesto eylemleri düzenlendi.

05 Mayıs 2011 Perşembe 09:58A+A-

Usame İçin Birçok İslam Ülkesinde Gıyabi Cenaze Namazları Kılındı

Usame'nin katledilmesi İslam dünyasını yasa boğdu. Pakistan, Sudan, Gazze, Endonezya ve daha birçok ülkede ABD tarafından Pakistan'da şehit edilen Usame Bin Laden için gıyabi cenaze namazları kılındı. Etkinliklerde ABD bayrakları yakıldı.

Pakistan'da Peşaver kentinde Yüksek Mahkeme önünde Müslüman Hukukçular Forumu, Usame Bin Laden için gıyabi cenaze namazı kılarken, Pakistan'ın Karaçi, Quatta ve Multan kentlerinde de giyabi cenaze namazları kılındı, protesto yürüyüşleri tertip edildi.

Sudan'ın başkenti Hartum'da da Usame bin Ladin için gıyabi cenaze namazı kılındı. Düzenlenen gıyabi cenaze namazlarında sık sık "Amerika'ya ölüm" sloganları atıldı.

Gazze'de düzenlenen protesto gösterilerinde, Usame Bin Laden'in şehit edilmesi protesto edildi.

Endonezya'nın başkenti Jakarta'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

İşte İslam dünyasının çeşitli bölgelerinde Usame için yapılan etkinliklerden kareler:


Fotoğraflar: Velfecr

Öte yandan Türkiye'de de Usame için bir gıyabi cenaze namazı kılınacak. İstanbul Fatih Camii'nde 6 Mayıs'ta Cuma namazının ardından kılıncak giyabi cenaze namazın ardından ABD protesto edilecek.

HAKSÖZ-HABER

HABERE YORUM KAT