1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ...

  4. Usame Bin Ladin, ABD Askerleri Tarafından Şehit Edildi
Usame Bin Ladin, ABD Askerleri Tarafından Şehit Edildi

Usame Bin Ladin, ABD Askerleri Tarafından Şehit Edildi

El Kaide lideri Usame b. Ladin, Pakistan'da ABD askerleriyle girdiği bir çatışmada şehit düştü. Çatışmada oğlunun da katledildiği ifade ediliyor.

02 Mayıs 2011 Pazartesi 09:46A+A-

El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in İslamabad'da bir sığınakta çatışarak şehit düştüğü belirtiliyor. Operasyonda Usame b. Ladin'in yanı sıra bir oğlu ile yanında bulunan biri kadın 3 kişi daha katledildi.

ABD Başkanı Obama, yaptığı açıklamada ABD güçlerinin düzenlediği bir operasyonda öldürüldüğünü açıkladı.

Pakistan'da İslamabad'ın 150 kilometre kuzeyindeki Abbottabad kentinde yaşanan çatışmada Usame bin Ladin ve oğlunun ABD askerlerine karşı direndiği, ancak çatışma sonucu şehit düştükleri belirtildi.

El Kaide konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Bu arada haberi duyan Amerikalılar Beyaz Saray'ın önünde sevinç gösterisi yapıyor.

ABD'de Sevinç ve Teyakkuz Hali

ABD Başkanı Obama ise kutlama mesajı yayınladı ve tüm dünyadaki elçiliklerinde alarm verilmesini emretti.

Bin Ladin'in Pakistan'da Amerikan güçlerinin düzenlediği bir operasyonda öldürüldüğünü ve cesedinin Amerikalı yetkililerin elinde olduğunu kaydeden Obama, "Adalet yerini buldu!" dedi.

AĞUSTOS AYINDA BİR İPUCU BULUNMUŞ

Obama, Ağustos ayında ele geçirilen bir ipucu sonrasında çalışmalrın başlatıldığı ve operasyonun bir hafta sürdüğünü, akşam da bittiğini belirtti. Obama, operasyonun emrini de kendisinin verdiğini söyledi.


Usame b. Ladin, El-Kaide'nin ikinci ismi Eymen ez-Zevahiri ile...

Baskın 4 Helikopterle Gerçekleştirildi

Baskının 4 helikopterler gerçekleştirildiği, bir helikopterin yerden açılan ateşle etkisiz hale getirildiği de ifade edildi.

Pakistan da ABD'ye Yardım Etmiş!

Obama, bu gece Pakistan Cumhurbaşkanı Ali Asıf Zerdari'yi aradığını, Bin Ladin hakkındaki ipucuna ulaşılmasında Pakistan ile terörle mücadele işbirliğinin katkı sağladığını söyledi.

Bütün Amerikan Büyükelçilikleri Alarm Düzeyine Geçirildi

Usame'nin şehit edilmesinin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarına, El Kaide örgütünün misilleme saldırılarına yol açabileceği, daha büyük güvenlik riskiyle karşı karşıya oldukları uyarısında bulundu.

Bütün Amerikan büyükelçiliklerini alarm düzeyine geçiren Bakanlık, yurt dışındaki Amerikan vatandaşlarını El Kaide ve bağlantılı örgütlerin olası saldırılarına karşı uyardı.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, ABD Başkanı Barack Obama'nın Bin Ladin'in askeri bir operasyonla öldürüldüğünü ilan etmesinin ardından kısa süre sonra vatandaşlarına yönelik dünya çapında seyahat uyarısında bulundukları belirtildi.

 

HAKSÖZ-HABER

 

 

 

HABERE YORUM KAT

45 Yorum