1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ...

  4. Usame Bin Laden'den Yeni Ses Kaydı
Usame Bin Ladenden Yeni Ses Kaydı

Usame Bin Laden'den Yeni Ses Kaydı

Usame bin Laden, yeni yayınlanan ses kaydında Arap ülkelerindeki halk hareketleri için 'tarihi bir fırsat' diyor.

19 Mayıs 2011 Perşembe 09:52A+A-

El Kaide, Usame Bin Laden'in ABD tarafından katledilmeden kısa bir süre önce doldurduğu tahmin edilen bir mesajını yayınladı.

Bin Laden bu mesajda, Tunus ve Mısır'daki devrimleri övüp, "Müslümanlar için nadir bir tarihsel fırsatın ortaya çıktığını" söyledi.

El Kaide'ye yakınlığıyla bilinen internet sayfalarında yayınlanan ses mesajında Bin Laden, "Allah'ın izniyle tüm İslam dünyasında değişim rüzgarları esecek" diyor.

Bir Amerikan özel birliği tarafından Pakistan'daki Abbuddabad kentinde baskında katledilen Bin Laden, mesajda Tunus ve Mısır'daki olaylara değinirken Suriye, Libya ve Yemen'den ise bahsetmiyor.

Bin Laden daha sonra Müslüman halka "Ne bekliyorsunuz? Kendinizi ve çocuklarınızı kurtarmak için fırsat ortada." diye sesleniyor.

Bin Laden, toplamda 12 dakika 37 saniye olan bu ses kaydında, bir istişare konseyinin kurulması ve bu konseyde halk ayaklanmalarının tüm İslam alemine yayılmasına karar verilmesini istiyor. 

Yönetime karşı direnmenin bir gecikme olduğunu dile getiren Bin Laden, "Değişim rüzgarları inşallah tüm İslam alemine yayılır" ifadelerini kullanıyor. 

HABERE YORUM KAT