1. HABERLER

  2. HABER

  3. Urfa'da AK Parti Kazanınca BDP Hazmedemedi
Urfa'da AK Parti Kazanınca BDP Hazmedemedi

Urfa'da AK Parti Kazanınca BDP Hazmedemedi

Şanlıurfa Ceylanpınar'da AK Parti adayı Menderes Atilla'nın seçimi kazanmasını hazmedemeyen BDP'liler ortalığı savaş alanına çevirdi.

02 Nisan 2014 Çarşamba 11:13A+A-

AK Parti'ye oy veren vatandaşların ev ve işyerleri talan edildi, kamu binalarına zarar verildi. İlçede 1 ay gösteri yapmak yasaklanırken Atilla 'Evden dışarı çıkamıyoruz' dedi. 

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde belediye başkanlığı seçimlerini AK Parti adayı Menderes Atilla'nın 755 oy farkla kazanması üzerine ilçede başlayan olaylarda çok sayıda işyeri hasar gördü. AK Parti İlçe Başkanlığı'nın da göstericiler tarafından tahrip edildiği olaylarla ilgili bilgi veren Menderes Atilla, BDP'li grubun AK Parti'ye oy verenlerin işyeri ve evlerine saldırdığını, bu yüzden kendisinin de konutundan dışarı çıkamadığını belirtti. Atilla, güvenlik güçlerinin duruma el koymasını beklediklerini kaydetti.

OYLAR YENİDEN SAYILDI

Seçimleri kazanan AK Parti'li Menderes Atilla, seçim sonuçlarına itiraz eden grubun itirazları sonucunda oyların yeniden sayıldığını, bu kez de AK Parti'nin oylarında artış olduğunu söyledi. Bunun üzerine sonuçlara itiraz eden BDP yanlısı göstericilerin kendilerine saldırdığını ifade eden Atilla, grubun AK Parti ilçe başkanlığı, işyerleri ve evlerine saldırdıklarını kaydetti. Evlerinden başka gidecek bir yerleri olmadığını belirten Atilla, güvenlik güçlerinin gerekli önlemi almaması ve evlerine saldırı olması halinde kendilerini savunacaklarını belirtti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök'ün annesinin evine ve kardeşinin otomobiline molotoflu saldırı düzenlendiği iddia edildi. 

Yeni Şafak

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum