1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Ürdün'de İhvan'ın Partisine Baskın
Ürdün'de İhvan'ın Partisine Baskın

Ürdün'de İhvan'ın Partisine Baskın

Ürdün'de polis İhvan'ın siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi Partisi'nin başkent Amman'daki genel merkezine baskın düzenledi.

17 Nisan 2016 Pazar 19:02A+A-

Ürdün emniyet güçleri, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi Partisi'nin başkent Amman'daki genel merkezine baskın düzenledi.

İslami Çalışma Cephesi Partisi'nin Genel Sekreteri Muhammed ez-Zeyudi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emniyet güçlerinin parti merkezine baskın düzenlediğini, kimlik kartlarını alıp çalışanlar ve misafirler de dahil merkezi boşalttığını söyledi.

Zeyudi, "Bu tür politikaların, ülkeyi daha fazla kaosa sürükleyeceğini düşünüyorum. Ülke akıllıca olmayan bu uygulamaların daha fazlasını kaldıramaz. Biz milli bir partiyiz, ahlaksızlık yuvası değil." dedi.

Olaya ilişkin değerlendirmede bulunan Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü Amir es-Sartavi, emniyete İhvan'ın kapatılan merkezini açmaya çalışan birileri olduğu yönünde ihbar geldiğini, bunun üzerine ise ekiplerin durumu görmek için olay yerine sevk edildiğini belirtti. Sartavi, "Ancak ekipler yanlışlıkla parti merkezine gitmiş. Durumu fark ettiklerinde de olay yerini terk ettiler." ifadelerini kullandı.

İHVAN'IN GENEL MERKEZİ VE OFİSLERİ KAPATILMIŞTI

Ürdün'de çarşamba günü İhvan'ın Amman'daki genel merkezi ile Ceraş, Madaba ve Mafrak kentlerindeki ofisleri kapatılmıştı.

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler'in lideri Hammam Said, dün yaptığı yazılı açıklamada, tüm teşkilat üyelerini soğukkanlı davranmaya çağırarak, kararı ülke çıkarlarını gözetmeyen meşum bir saldırı olarak nitelemişti.

Ürdün makamları geçen ay İhvan'a, bu ay yapılması beklenen Şura Konseyi seçimlerini iptal etme talimatı vermişti.

Arap Baharı süresince Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı arasında bölünmeler yaşanmıştı. Abdulmecid Zenibat'ın öncülük ettiği bir grubun, teşkilatın Mısır İhvanı ile tüm bağlarını koparmasını istemesiyle ciddi anlaşmazlıklar çıkmış, Zenibat başta olmak üzere yaklaşık 10 kişi teşkilattan ihraç edilmişti.

Teşkilattan ihraç edilen Zenibat ve arkadaşları, İçişleri Bakanlığı’na Müslüman Kardeşler ismi ile tescil başvurusu yapmış, asıl İhvan Teşkilatı’nın tüm itirazlarına rağmen İçişleri Bakanlığı başvuruyu kabul etmiş ve bu grup Müslüman Kardeşler ismi ile dernekleşmişti. Asıl İhvan ise bu olayı kendisine yapılan bir darbe olarak nitelendirmişti.

AA

HABERE YORUM KAT