1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. UNRWA Genel Komiseri Krahenbühl İstifa Etti
UNRWA Genel Komiseri Krahenbühl İstifa Etti

UNRWA Genel Komiseri Krahenbühl İstifa Etti

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu Genel Komiseri Pierre Krahenbühl, örgütte "görevi kötüye kullanma" iddiaları üzerine yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınmasının ardından istifa etti.

07 Kasım 2019 Perşembe 02:12A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcülerinden Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, Pierre Krahenbühl'ün istifa ettiğini ve bu kararını Genel Sekreter Antonio Gutteres'e bildirdiğini söyledi.

BM tarafından görevi askıya alınmıştı 

BM, görevi kötüye kullanma iddiaları üzerine yürütülen soruşturmanın ardından UNRWA Genel Komiseri Krahenbühl'in görevini askıya almıştı.

Yürütülen soruşturma kapsamında operasyonlar için kullanılan fonlarda ''yolsuzluk ve suistimal yapılmadığı" ancak "yönetimsel sorunların" ele alınması gerektiğine dikkat çekilmişti.

Christian Saunders geçici olarak göreve getirildi

Krahenbühl'ün yerine, geçici olarak İngiliz diplomat Christian Saunders getirildi.

Hollanda, Belçika ve İsviçre ise UNRWA'da "görevi kötüye kullanma" iddialarının ardından dün kuruluşa yaptıkları finansal yardımları askıya almıştı.

UNRWA, Batı Şeria, Gazze, Kudüs, Ürdün, Lübnan ve Suriye'de 5 milyondan fazla mülteciye yardım sağlıyor.

ABD'nin Donald Trump'ın başkanlık koltuğuna oturmasından kısa süre sonra UNRWA'ya yaptığı finansal desteği kesmesi, uluslararası yardım kuruluşunu büyük sıkıntıya sokmuştu. 

AA

HABERE YORUM KAT