UNIFIL: Güney Lübnan’da 3 günde 552 İsrail ihlali kaydedildi

UNIFIL: Güney Lübnan’da 3 günde 552 İsrail ihlali kaydedildi

UNIFIL, 7-9 Ağustos arasında Güney Lübnan’da işgal rejimi İsrail’e ait 552 ihlal kaydetti; bunların 455’i topçu atışı, 97’si hava sahası ihlali olarak kayda geçti. Bu sırada soykırımcı İsrail’e ait bir İHA’nın Nabatiye’de yaralıları tahliye eden sağlık ekiplerini hedef aldığı ve bir ambulansa zarar verdiği bildirildi.

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL), 7-9 Ağustos tarihleri arasında Güney Lübnan’da işgal rejimi İsrail’e ait 552 ateşkes ihlali kaydetti. İhlallerin 455’i topçu atışı, 97’si ise çoğunluğu insansız hava araçlarıyla gerçekleştirilen Lübnan hava sahası ihlallerinden oluştu.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Sözcüsü Farhan Hak, cumartesi günü katil İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen 229 topçu atışının, UNIFIL tarafından 21 Haziran’dan bu yana kaydedilen en yüksek sayı olduğunu belirtti. BM gücü ayrıca el-Mansuri bölgesinde bir işgalci İsrail hava saldırısı tespit etti.

UNIFIL, işgalci İsrail tanklarının Meys el-Cebel çevresine ateş açtığını ve mermilerin UNIFIL mevzisinin yaklaşık 200 metre yakınına düştüğünü bildirdi. Bu gelişme, katil İsrail ordusunun Güney Lübnan’daki askeri faaliyetlerinin sürdüğünü ortaya koydu.

UNIFIL operasyon bölgesinde silah ve patlayıcılar bulundu

UNIFIL ayrıca operasyon bölgesinin çeşitli noktalarında silahlar, patlamamış mühimmat ve patlayıcı düzenekler tespit etti.

Furun’da yol kenarında 107 milimetrelik bir roketatar ve çok sayıda roket bulundu. Sarbin’de ise patlayıcı düzenekler tespit edildi ve bunlar bulundukları yerde imha edildi.

Soykırımcıİsrail’den Nabatiye’de kurtarma ekiplerine “çifte saldırı”

Son ihlaller, Lübnan’daki ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girmesinden bu yana yaşanan çok sayıdaki işgalci İsrail ihlaline yenilerini ekledi. Ateşkesin işgalci İsrail saldırılarını ve Güney Lübnan’daki işgali sona erdirmesi beklenirken, bölgede topçu atışları, hava saldırıları ve askeri operasyonların sürmesi ateşkesin uygulanması ve Lübnan’ın egemenliğinin korunmasına ilişkin endişeleri artırıyor.

Soykırımcı İsrail, bugün de ateşkesi ve uluslararası hukuku ihlal ederek Güney Lübnan’daki bir ambulans ekibini hedef aldı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı Acil Operasyon Merkezi, işgalci İsrail’e ait bir İHA saldırısının Nabatiye kentinde iki sivili yaraladığını açıkladı. Yaralıları tahliye etmek üzere bölgeye gelen İslami Sağlık Kurumu, İslami Mesaj İzcileri Derneği ve diğer sağlık ekiplerinden oluşan ambulans ekibi ise ikinci bir saldırının hedefi oldu. Saldırıda bir ambulans hasar gördü.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, ambulans ekiplerinin işgalci İsrail tarafından hedef alınmaya devam edilmesini kınayarak bunun uluslararası insancıl hukuk ve uluslararası normların “kabul edilemez bir ihlali” olduğunu belirtti.

Lübnan sağlık makamları, Güney Lübnan’da acil sağlık ve sivil savunma ekiplerini hedef alan çok sayıda “çifte saldırı” ve “üçlü saldırı” vakası bildirildiğini belirtiyor. Bu saldırılarda ikinci ve üçüncü hava saldırılarının, ilk saldırılarda yaralananları tahliye etmek ve tedavi etmek üzere olay yerine ulaşan kurtarma ekiplerini hedef aldığı aktarılıyor.

HABERE YORUM KAT
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir