1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. UMH Birlikleri Tarhune Kent Merkezine Yaklaştı
UMH Birlikleri Tarhune Kent Merkezine Yaklaştı

UMH Birlikleri Tarhune Kent Merkezine Yaklaştı

​​​​​​​Libya'da Terhune'yi Hafter milislerinden geri almak için operasyon başlatan UMH silahlı birlikleri, kent merkezine yaklaştı.

18 Nisan 2020 Cumartesi 21:31A+A-

Libya'da uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı birlikler başkent Trablus'un güneyindeki Tarhune kentine sabah saatlerinde operasyon başlattı.

UMH'ye bağlı Öfke Volkanı Operasyonu Sözcüsü Abdülmelik Medeni, sosyal medya sitesi Twitter'daki hesabından Tarhune'ye operasyonun başladığını duyurdu.

Libya yerel kaynaklarına göre, 7 cepheden başlatılan operasyon hava kuvvetlerine ait silahlı insansız hava araçlarıyla da (SİHA) destekleniyor.

12 Hafter milisi tutuklandı

UMH askeri birlikleri resmi sözcüsü Yarbay Muhammed Kununu yaptığı yazılı açıklamada, “Terhune operasyonu kapsamında ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı birliklerin lideri Halife Hafter milislerinin elindeki ‘Havatim’ askeri kampına girerek 12 Hafter milisini tutukladıklarını” duyurdu.

Operasyon kapsamında 5 ağır silah monte edilmiş aracı da ele geçirdiklerini belirten Kununu, Hafter milislerinin başkent Trablus’un sivil yaşam alanlarına düzenledikleri roketli saldırılara tepki olarak bu sabah Terhune operasyonunu başlattıklarını hatırlattı.

Hafter milislerinin toplanma ve ikmal noktası 

Hükümet güçlerinin, Hafter milislerini başkente yönelik saldırılarında harekat ve lojistik merkezleri olarak kullandıkları Giryan kentinden Haziran 2019'da çıkarmalarının ardından, Terhune, Hafter milislerinin toplanma ve ikmal noktası olarak öne çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum