1. HABERLER

  2. İLAN

  3. Uluslararası Gençlik Buluşması Bugün 18.30’da…
Uluslararası Gençlik Buluşması Bugün 18.30’da…

Uluslararası Gençlik Buluşması Bugün 18.30’da…

4. Uluslararası Gençlik Buluşması 12 Temmuz Pazartesi günü 18.30’da Ali Emiri Efendi Kültür Merkezinde yapılacak. Programda Grup Yürüyüş de bir konser verecek.

12 Temmuz 2010 Pazartesi 09:39A+A-

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) çatısı altında düzenlenen Uluslararası Gençlik Buluşması'nın dördüncüsü 12 Temmuz 2010 Pazartesi günü saat 18.30'da Fatih'te Ali Emiri Efendi Kültür Merkezinde yapılacak. Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünün arkasında bulunan Ali Emiri Efendi Kültür Merkezindeki programa dünyanın çeşitli bölgelerinden Müslüman genç temsilciler katılacak.

İslam dünyasından gençlik hareketleri temsilcilerinin kısa kısa söz alacağı programda sinevizyon gösterimi ve çeşitli sürprizler yer alıyor. Programda ayrıca Grup Yürüyüş ve Piri Fani tarafından mini konser verilecek.

Açılış niteliğindeki bu programdan sonra 6 gün boyunca çeşitli ülkelerden gelen Müslüman gençler ile Türkiye'deki gençler çeşitli konular çerçevesinde atölye çalışması yapacaklar.

İnternetten canlı olarak da yayınlanacak programı Türkçe olarak genclikbulusmaları.org üzerinden; İngilizce olarak ise youthgatherings.com üzerinden izleyebilirsiniz.

Haksöz-Haber

Gençler İstanbul'da Toplanıyor

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB)'nin düzenlemiş olduğu 4. Uluslararası Gençlik Buluşması 12-18 Temmuz tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilecek. 45 ülkeden 185 üyesi bulunan İDSB'nin gençlik buluşmaları biri Türkiye'de olmak üzere yılda iki defa tertip ediliyor.

Daha önce Türkiye ve Endonezya'da toplanan İslam dünyasının genç sivil toplum temsilcileri, bu buluşmada "İslam Medeniyeti" konusunu müzakere edecekler. Dünyanın pek çok ülkesinden 150'ye yakın 18-25 yaş arası gencin katılmasının beklendiği 4. Uluslararası Gençlik Buluşması programında "İslam Medeniyeti" başlıklı forumun yanı sıra, pek çok seminer ve ziyaret de bulunuyor.

"İslam dünyasının nüfusunun yarısı yirmi beş yaşın altında. Bu sahip olduğumuz hazinenin ne kadar büyük olduğunu göstermekle birlikte sorumluluklarımızın da ne kadar hayati olduğunu ifade ediyor." diyen İDSB Genel Sekreteri Necmi Sadıkoğlu, buluşma ile ilgili şu noktaların altını çizdi: "İDSB Gençlik Buluşmaları gittikçe kurumsallaşıyor, çapı ve derinliği her geçen sene daha da artıyor. Bu buluşmalarla İslam dünyasının genç liderleri, aktivistleri, entelektüelleri bir araya geliyorlar. Birlik ve beraberlik şuurunu özümsüyorlar. Tecrübelerini paylaşıyorlar. Büyük bir şevk ve motivasyonla hizmetlerine devam ediyorlar."

12 Temmuz Pazartesi günü saat 18.30'da Ali Emiri Kültür Merkezi'nde açılışı yapılacak olan 4. Uluslararası Gençlik Buluşması'nın beşincisi Fas'ta, altıncısı Türkiye'de ve yedincisi Sudan'da gerçekleştirilecek.

4. Gençlik Buluşması Açılış Programı:

Tarih: 12 Temmuz 2010, 18.30 

Yer: Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi

Adres: Mimar Sinan Mah. Akşemsettin Cad. No: 52 (İstanbul Emniyet Müdürlüğü Arkası) Fatih / İstanbul

LCV: Hatice Beser 

0506 276 34 10, 0212 531 52 52

HABERE YORUM KAT