1. HABERLER

  2. HABER

  3. Üç İlde Sokağa Çıkma Yasağı Kaldırıldı
Üç İlde Sokağa Çıkma Yasağı Kaldırıldı

Üç İlde Sokağa Çıkma Yasağı Kaldırıldı

Batman, Siirt ve Mardin'in 5 ilçesinde sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Diyarbakır'da gündüz sona eren yasak, akşam uygulanacak.

09 Ekim 2014 Perşembe 14:29A+A-

Batman, Siirt ve Mardin'in 5 ilçesinde sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Diyarbakır'da gündüz sona eren yasak, akşam uygulanacak.

PKK saldırılarının ardından valiliklerce 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince "bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi" için alınan sokağa çıkma yasağı 3 ilde tamamen, bir ilde ise kısmen kaldırıldı.

Diyarbakır'da gündüz kaldırılan yasak, kent merkezi ile Silvan, Bismil, Lice, Dicle ve Hani ilçelerinde akşam 18.00-06.00 saatlerinde uygulanacak.

Batman Valiliği, il genelindeki sokağa çıkma yasağı kararının 10.00 itibarıyla kaldırıldığını açıkladı.

 Mardin Valiliği, Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Mazıdağı ve Dargeçit ilçelerinde konulan sokağa çıkma yasağının bugün sabah itibarıyla sona erdiğini bildirdi.

Siirt Valiliği de dün alınan sokağa çıkma yasağının bugün 07.00'den sonra kaldırıldığını duyurdu.

Irkçı saldırılar devam ediyor

IŞİD'e tepki bahanesiyle Doğu ve Güneydoğu'daki bazı kentlerde ırkçı saldırılar devam ediyor.  

Bitlis'in Güroymak ilçesinde, saldırganlar, PTT binasını ateşe verdi.

İlçede dün gece boyu devam eden olaylarda provokatörler kamu mallarına zarar verdi.

PTT binasını ateşe verenler, öğretmenevi, birçok kamu binası, iş yerlerinin camlarını kırdı. İlçedeki banka şubeleri ve şubelere ait ATM'ler, trafik ışıkları olaylarda zarar gördü.

Gece boyunca yollarda yakılan lastikler nedeniyle yollar kullanılamaz hale geldi.

Öte yandan dün gece Güroymak ilçe merkezinde toplananlar, bazı kamu binalarını da ateşe verdi. Saldırganların yaktığı Şenevler Mahallesi'ndeki Kazım Karabekir Ortaokulu'nda eğitime bir gün ara verildi.

 IŞİD'e tepki bahanesiyle Hizan'da dün gece ırkçı gruplar, AK Parti İlçe Başkanlığı binasını kullanılamaz duruma getirdi.

Saldırı ile ilgili açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Ebubekir Çakmak, saldırganların her yerde oldu gibi ilçede de parti binalarını hedef aldığı belirterek, saldırı sırasında evde mahsur kaldıklarını söyledi.

Çakmak, "Eylemciler parti binamıza girerek kullanılmaz hale getirdiler. Her tarafı kırıp döktüler. Binamızda bulunan bilgisayarları, sandalyeleri kırıp pencereden ana caddeye attılar. İlçemize yakışmayan bir davranıştır. İnşallah bugünleri bir daha Cenab-ı Allah bizlere yaşatmaz. Vatandaşlarımızdan sağduyulu olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT