1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Tutarsız ve Temelsiz İddialar Sadece Adalet Hissini Değil, Mantığı da Yok Ediyor!
Tutarsız ve Temelsiz İddialar Sadece Adalet Hissini Değil, Mantığı da Yok Ediyor!

Tutarsız ve Temelsiz İddialar Sadece Adalet Hissini Değil, Mantığı da Yok Ediyor!

Devletin düşman gördüklerini mahkum etmek adına her türlü iddiayı “haber” diye toplumun önüne koyması toplumun akıl sağlığını tehlikeye düşürür!

11 Mart 2019 Pazartesi 11:44A+A-

HAKSÖZ-HABER

Türkiye’de hergün zihinlerin nasıl dumura uğratıldığını ortaya koyan yeni görüntüler, iddialar, ‘bilgi’ ve ‘haber’lerle karşılaşıyoruz. Yukarıdan aşağıya en alakasız, en saçma ve tutarsız lakırdılar ‘haber’ diye sunuluyor. Siyasal ortamı tahkim etmek amacıyla her türlü yalan sınırsızca tedavüle sokuluyor. Şüphesiz bu yeni bir durum değil. Cumhuriyet tarihi sistematik biçimde toplumun resmi yalanlarla bombardımana tutulduğuna dair sayılamayacak verilerle dolu. Bu halin aradan geçen bunca zamana rağmen devam ediyor olması elbette çok can sıkıcı. Daha üzücü olan ise ülkeyi Kemalist tarih anlatısına itiraz eden kadroların yönettiği bir dönemde de bu tutumun aynen devam etmesi.

İşte 15 Temmuz sonrası ülkenin sürüklendiği abuk sabukluk manzarasını ortaya koyan sayısız ‘haberler’den birisi. Devletin resmi televizyon kanalından geçilen, ayrıca İHA tarafından da abonelerine servis edilip, tüm medya organlarında hiçbir soru işareti düşülmeksizin yayınlanan şu haberi birlikte okuyalım:

"Kale" operasyonunda FETÖ’nün uyuşturucu bağlantısı

Ankara Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen "Kale" operasyonunun detayları belli oldu.

Ankara Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen "Kale" operasyonunun detayları belli oldu. Ele geçirilen malzemeler arasındaki FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in sohbet CD'si ve F serili 1 dolarlar dikkat çekti.

Ankara Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün 1 yıldır yürüttüğü inceleme ve araştırmalar neticesinde önceki gün il genelinde uyuşturucu ticareti yapan sokak satıcıları ve torbacı çetesine "Kale" adında hava destekli operasyon düzenlenmişti. Operasyonda yağma, tehdit, fuhşa aracılık etmek, yaralama suçlarını işleyen organize suç örgütüne ait toplam 237 adrese, 7 iş yerine, 1 depoya baskın yapılmıştı. 500 ekip ve 3 bin 500 güvenlik personelinin katıldığı operasyonda 150'den fazla şüpheli gözaltına alınmıştı.

FETÖ'nün uyuşturucu bağlantısı

Operasyonun ardından detaylar netleşti. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, ele geçirilen suç unsurları ve malzemeleri sergiledi. Ele geçirilen malzemeler arasında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in sözde sohbet CD'si ve 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra tanınan F serili 1 dolarlar dikkat çekti.

Operasyonda 8 adet tüfek, 3 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet kılıç, 150 adet kartuş, 376 adet mermi, 260 gram eroin, 26 adet neogapa, 96 adet lyrıca, 639 gram esrar, 6 gram taş kokain, 3 gram bonzai, 5 silah, 10 şarjör, 2 bin 554 dolar ve 2 bin 300 euro para, 284 bin Türk Lirası ve 257 bin 600 dolar ele geçirildi.

237 adresin basılıp, 150 kişinin gözaltına alındığı bir uyuşturucu çetesi operasyonunda FETÖ bağlantısı bulunmuş. Bu nasıl olmuş? Sanıkların adreslerinde 1 Fethullah Gülen CD’si ve 1 de F serisi 1 dolar bulunmuş!

Tamam “FETÖ denilen alçak örgüt uyuşturucu işine de bulaşmış” dedirtmek, buradan da bir lanetleme seansı açmak istiyorsunuz, bu anlaşılıyor. Ama bu kadar da olmaz dedirttiğinizin farkında değil misiniz? Yüzlerce adresten birinde bulunduğu söylenen bir cd ve tek bir dolar üzerinden vermek istediğiniz bu mesajın ne kadar basit ve ucuz olduğunu göremeyecek kadar zavallı hale mi düştünüz?

Ve en önemlisi bu kadar mantıksız, bu kadar saçma ‘bilgi’lerle zihni dumura uğramış bir toplumun çok derin sağlık sorunlarına düçar olacağını, adalet hissi ile birlikte mantığını da yitireceğini düşünemiyor musunuz?

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

7 Yorum